Foto: Kees-Jan van Overbeeke
Foto: Kees-Jan van Overbeeke Foto: Kees-Jan van Overbeeke

Zwemmers verbeteren records op Masters

BERKELLAND - Van 5 tot en met 8 mei vonden in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion in Eindhoven de Nederlandse Open Master (zwem) Kampioenschappen plaats lange baan). Als lid van het Winterswijkse WWV hebben drie Berkellandse Masters zich wederom van hun beste kant laten zien.

Naast hun individuele prestaties maken Ruud Ruiter (Borculo), Laurens Klein-Breteler en Theo Schouten (Rietmolen) al enkele jaren deel uit van de succesvolle estafetteploegen van WWV. Zo behaalden zij nog begin dit jaar in Papendrecht tijdens de NK korte baan (25m bad) met hun twee Winterswijkse ploegleden drie maal goud op de vrije slag- en wisselslagestafettes, waarbij tegelijk twee Nederlandse records (4 x 100 meter en 4 x 50 meter vrije slag) werden aangescherpt. De vraag was of zij ook op de langebaan kampioenschappen (50m bad) dit kunststukje zouden kunnen herhalen.

De eerste estafette (categorie 60+) was de 4 x 100 meter vrijeslag. Het Nederlandse record stond op 4.52,01. Het leek qua inschrijftijd een gemakkelijke prooi voor WWV maar de wedstrijd nam een verrassende wending doordat zij ruim 8 seconden boven hun inschrijftijd eindigden wat het gevolg was van het feit dat twee leden van de ploeg door ziekte bepaald niet top fit waren. Het werd zelfs nog spannend omdat hun naaste belagers van het Utrechtse UZSC wel hun prestaties aanzienlijk verbeterden. Toch behield WWV een ruime marge voor de overwinning 4.41.78. Maar de zwemmers zijn gewaarschuwd voor de volgende confrontatie.

Dat was de 4 x 50 meter wisselslag. PSV uit Eindhoven lag buiten hun bereik maar men liet zich tot ieders verbazing verrassen door UZSC dat de WWV ploeg met slechts 0,01 sec. voorbleef.

WWV herpakte zich tijdens de 4 x 100 meter wisselslag. Een eerste plaats in 5.40,66 was een feit maar helaas geen verbetering van het Nederlandse record. Dat lukte wel tijdens het laatste spectaculaire nummer van het vierdaagse programma: de 4 x 50 meter vrije slag.

De ploeg van PSV was veruit favoriet en doordat de WWV 'ers op deze individuele afstand matige tijden hadden behaald, leek men zich te hebben verzoend met een tweede plaats. Zoals verwacht verbeterde PSV het Nederlandse record ( 2.02,19) minimaal tot 2.02,01 maar tot ieders verrassing dook WWV daar een serie later ruim onder (1.59.62), een indrukwekkende prestatie!

Mede door de pittige buitenlandse inbreng lukte het Ruud en Laurens (beiden cat. 60+) niet om een podiumplaats te behalen op hun individuele nummers. In de categorie 70+ had Theo iets minder last van de buitenlandse masters. Hij werd Nederlands kampioen op de 50 meter vlinderslag en 50 meter vrije slag. Verder behaalde hij tweede plaatsen op de 200 meter wisselslag en de 50 en 200 meter rugslag.


Prijzen voor Hamelandse Ruiters uit Geesteren

GEESTEREN - Op Hemelvaartsdag was er een concours n Neede waaraan een aantal leden van de Hamelandse Ruiters uit Geesteren deelnamen. Chantal Thuinte behaalde met Zanidin een tweede plaats in de klasse L2 dressuur. Afgelopen weekend werd er in Ruurlo gesprongen. Lieke Walvoort werd met Grandios tweede in de klasse B. Eveneens was er een tweede prijs voor Jan Lutke Willink met zijn paard Zisinaa. De combinatie kwam uit in de klasse L. Allen komen uit voor de Hamelandse Ruiters.


De Kanjer Dirt Challenge

REGIO - Op zondag 12 juni houdt Kanjers voor Kanjers voor de derde keer de Kanjer Dirt Challenge op 'De Langenberg' in Zelhem, het terrein van de Motor- en Autoclub ZAMC. Met deze uitdaging wil de stichting kinderen laten sporten voor kinderen die niet kunnen sporten of spelen door een beperking in de breedste zin van het woord. Sport en spel is immers belangrijk voor ieder kind!

Op het terrein van de ZAMC in Zelhem staan allerlei hindernissen opgesteld. Het parcours is over het hele terrein verdeeld en de hindernissen hebben verschillende moeilijkheidsgradaties zodat iedereen mee kan doen.Jongeren tot en met 18 jaar kunnen alleen of samen met ouders, vrienden en klasgenoten meedoen aan deze 'obstacle run', een loopparcours met hindernissen. Deelnemers aan de Kanjer Dirt Challenge leveren hiermee een belangrijke bijdrage voor kinderen waarvoor sport en spel niet vanzelfsprekend is. Met de Kanjer Dirt Challenge stelt Kanjers voor Kanjers alle kinderen in de regio in de gelegenheid een sportieve, uitdagende dag te beleven. Het evenement wordt mede georganiseerd door de ZAMC. Alle opbrengsten inclusief het inschrijfgeld komen ten goede aan projecten van Kanjers voor Kanjers.
Inschrijven is mogelijk tot 1 juni via www.kanjerdirtchallenge.nl. Het inschrijfgeld bedraagt € 10 per persoon. Info: Linda Winkelhors : lindaw@skvk.nl of 06-51509296.