De openluchtdienst werd door rond de tweehonderd mensen bezocht. Foto: PR.
De openluchtdienst werd door rond de tweehonderd mensen bezocht. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Oecumenische openluchtdienst bij
boerderij De Klooster druk bezocht

Ruurlo - Vorig jaar werd er voor het eerst een Openluchtdienst op Hemelvaartsdag gehouden door de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem op het erf van boerderij 'De Klooster' aan de Batsdijk in Ruurlo. Er waren 120 bezoekers waarvan velen vroegen om dit jaar weer zo'n dienst te houden. En dat gebeurde. Dit jaar werd de dienst gezamenlijk georganiseerd door de rooms-katholieke Geloofsgemeenschap Sint Willibrordus uit Ruurlo en de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Inclusief de leden van C.M.V. Accoord Berkelland waren er 200 personen aanwezig tijdens de zonovergoten openluchtdienst op Hemelvaartsdag.

C.M.V. Accoord droeg met het verzorgen van de begeleiding van de samenzang en de muzikale intermezzi bij aan het feestelijke karakter van deze dienst. Er was vanaf 10.00 uur een drukte bij de koffietafels. Vele vrijwilligsters hadden gezorgd voor cake en koek bij de koffie. Dominee Arja Oude Kotte – de Boon uit Wehl en Jan Vreman uit Ruurlo waren de voorgangers in deze dienst. Het thema was: 'Vrijheid, Blijheid?' In de overdenking ging dominee Oude Kotte in op 'Blijheid?' met een vraagteken?

Aan het eind van de dienst betrok dominee Oude Kotte de jeugd bij het uitdelen van de lichtjes van de Wereldvredesvlam. Hoe mooi kunnen op een boerderij dingen samenvallen. Een haan begon te kraaien, een oeroud christelijk symbool voor 'wakker worden, het licht overwint het donker', op het moment dat er uit de Bijbel gelezen zou worden. De dienst werd besloten met het samen zingen van het Wilhelmus, waarna Harry Kasteel C.M.V. Accoord en alle vrijwilligers hartelijk bedankte en speciaal Herman Geerligs van boerderij 'De Klooster' voor het beschikbaar stellen van zijn erf.