Het 1ste Muziek en Dansfestijn van de Bargkapel is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Bargkapel. Foto: PR.
Het 1ste Muziek en Dansfestijn van de Bargkapel is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Bargkapel. Foto: PR. Foto:PR

De Bargkapel anders dan anders met het Muziek- en Dansfestijn

Vorden - De grote zaal van Het Kulturhus in Vorden is zaterdagavond 28 mei omgebouwd tot muziek- en danszaal met gezellige zitjes. Vanaf twee podia spelen de Bargkapel uit Barchem en de Slingetaler uit Winterswijk een breed repertoire Böhmische melodieën, Alpenländischer Volksmuziek, Oberkrainer, Duitse Schlagers en zelfs meezingers in Achterhoeks dialect die uitnodigen om te zwieren op de dansvloer, maar ook om te genieten van een vrolijke noot.

Het 1ste Muziek en Dansfestijn van de Bargkapel is een initiatief van de Stichting Vrienden van de Bargkapel, ook niet leden zijn welkom. De Bargkapel bestaat dit jaar vijftig jaar en dat vieren zij met optredens die net even anders zijn dan dat men gewend is van de kapel. Die Slingetaler is van oorsprong een dansorkest dat inmiddels door hun vele optredens in de Achterhoek een reputatie heeft opgebouwd het publiek tot vrolijkheid te stemmen met hun veelzijdige repertoire. De zaal gaat om 19.00 uur open en vanaf 20.00 uur speelt de muziek door tot middernacht. Kaarten kosten in de voorverkoop tien euro en aan de avondkassa twaalf euro. Reserveren: vrienden@bargkapel.nl of bij de familie Welgraven, tel. 0575-526425 of familie Lievestro, tel. 0573-441478.

De Stichting Vrienden Bargkapel organiseert voor de kapel enkele concerten per jaar. De concerten zijn zowel voor leden, als niet leden toegankelijk. De winst van de stichting wordt besteed aan kleding, instrumenten of andere benodigdheden voor de kapel.


www.bargkapel.nl


Achterhoekse topsolisten naar The Journey

REGIO - The Journey het multimediale spektakel van het Winterswijkse Rock- en popkoor RockPops nadert zijn voltooiing. De voorbereidingen voor deze TV-registratie vinden in mei elke dinsdagavond plaats in de theaterzaal van cultuurpartner Boogie Woogie. Om de vocale kracht van het koor extra te ondersteunen, komt een vijftal bekende topsolisten uit de Achterhoek met RockPops meezingen. The Journey heeft een Regionaal karakter doordat het concept, het verhaal, de muziek en de productie zelf ontstaan is in Winterswijk en uitgevoerd zal worden door mensen uit de Oost-Achterhoek. Alle zangers, zangeressen, kids, acteurs, productiemedewerkers (regie, facilitering geluid en beeld, editing van de film, eventmanagement) en vrijwilligers komen uit Aalten, Borculo, Bredevoort, Eibergen, Groenlo, Haaksbergen, 's-Heerenberg, Lichtenvoorde, Lievelde, Silvolde en Winterswijk.

RockPops zingt – met medewerking van Friends en een Kidskoor - een uitgebreid vocaal programma dat het verhaal vertelt van de reis van de ziel. Het koor is erin geslaagd een vijftal Achterhoekse topsolisten bereid te vinden belangeloos mee te zingen met The Journey. Jongste soliste is de 16-jarige, talentvolle Meike Ubbink uit Bredevoort, die heel ver kwam in de eerste aflevering van het bekende TV-programma The Voice Kids van RTL4. Ook podiumbeest Muriël te Loo, Winterswijkse en bekend van de internationale rockshow Woodstock, komt graag naar Boogie Woogie. Uit eigen gelederen schuift RockPops soliste Mignon Bloemen uit Aalten naar voren, die uit de zangschool van Sandra Vanreys komt. Rutger de Vries, vooral bekend van het bekende TV-programma Una Voce Particulare en zijn rol als Jezus in de zo succesvolle musical Jesus Christ Superstar die in 2010 werd uitgevoerd in de Steengroeve van Winterswijk. Ex-Winterswijker en musicalperformer Robbert Besselaar, onder meer bekend van Frank Wentinks Dinnershow en recent ook van LA the Voices, komt niet alleen zingen, maar neemt ook de presentatie van de concerten voor zijn rekening.
Elk van de drie concerten wordt met meerdere camera's op beeld en geluid vastgelegd. De beelden opnames van deze live-optredens worden samengesmeed tot één TV-registratie, die na de zomervakantie een aantal malen wordt uitgezonden door mediapartner RTV Slingeland. Uiteindelijk komt deze film, die een ode is aan de cultuur en natuur van Winterswijk en omgeving op YouTube en kan zo wereldwijd on line worden bekeken.


www.rockpopera.nl