Poes Dusty wordt vermist.Foto: PR
Poes Dusty wordt vermist.Foto: PR Foto: PR

Taxus inzameling van Vergroot de Hoop

REGIO - Tijdens deze inzamelingsactie van de Stichting Vergroot de Hoop wordt het snoeisel van de Taxus Baccata verzameld. Het snoeisel kan gebruikt worden als grondstof voor chemotherapieën. De werkzame stof in de plant heet Baccatine. Bij 50% van de chemotherapieën kiest men voor geneesmiddelen op basis van taxus. Helaas komt de Taxus Baccata niet voor over de hele wereld. In Nederland is hij gelukkig wel veel te vinden.

Dit betekent dat iedereen ook mee kan helpen met de bestrijding tegen kanker. Mensen hoeven daarvoor niet veel moeite te doen. "We hebben vorig jaar al 2600 kuub taxussnoeisel ingezameld. Dit is natuurlijk een enorme hoeveelheid als je bedenkt dat we met 1 kuub genoeg grondstof hebben voor 1 chemotherapie. Ons doel voor dit jaar is om deze hoeveelheid te verdubbelen en wij kunnen uw hulp daar goed bij gebruiken. Voor elke kuub taxussnoeisel die u inzamelt, doet stichting Vergroot de Hoop ook een donatie aan een kankergerelateerd goed doel zodat dit een nog groter succes wordt", aldus een woordvoerder van de stichting.

Wie meer wil weten kan een kijkje nemen op de site.


www.vergrootdehoop.nl


Vermiste en gevonden huisdieren

Borculo - Poes Dusty wordt vermist in de Heer Rudolfstraat in Borculo. Ze is een zwart/witte poes van 11 jaar oud, draagt nog een tuigje, ze lijkt op de 'Felix'-kat, een witte snuit, witte buik/borst en poten.

In Neede is bij camping 't Klumpke is een rood/witte kater gevonden. Hij is ongecastreerd, heeft wit bij de bek, een witte borst, linksvoor een half wit pootje en rechtsvoor een wit voetje.

Voor informatie kan men contact opnemen met Stichting Amivedi, meldpunt Aalten/Achterhoek, Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Lammetjesdag in Ruurlo

RUURLO - De schapenhouderij van Natural Animal Care houdt op zaterdag 14 mei voor het eerst een lammetjesdag. Van 10.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom op de wei links naast de Nieuwenhuishoekweg 7 in Ruurlo.

De entree is gratis. Bezoekers kunnen lammetjes aaien, er zijn schaapgerelateerde demonstraties, er zijn viltproducten en vachten te koop en belangstellenden kunnen een jonge schapencurry proeven. Verder kan men lammetjes adopteren of vriend of vrijwilliger van de kudde worden.


www.naturalanimalcare.nl


In Neede is een kater gevonden. Foto: PR
Foto: PR Natural Animal Care