De omstandigheden voor de springwedstrijden waren perfect. Foto: Jan Hendriksen.
De omstandigheden voor de springwedstrijden waren perfect. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Minder inschrijvingen concours Ruurlo door andere wedstrijden en Giro

Ruurlo - De ene na de andere auto met paardentrailer draaide zondagmorgen om half tien vanaf de Hengeloseweg de Rommelderdijk op om het concoursterrein te bereiken. Vrijwilligers verwelkomden de deelnemers en de bezoekers met een gulle lach en vriendelijk woord. Het prachtig gelegen terrein 't Windmöllenveld op de grens van Hengelo en Vorden vormde afgelopen weekeinde het zonovergoten decor voor de jaarlijkse Springwedstrijden van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

Sinds vorig jaar verzorgt LR en PC Ruurlo begin mei geen groot concours meer. Men beschikt namelijk niet meer over een geschikt wedstrijdterrein en voldoende mankracht om een dergelijk groot concours te organiseren. En was de organisatie van een groot concours voor de organisatie een te groot financieel offer en risico. "Maar deze locatie vormt een perfect alternatief. We beschikken namelijk over een perfecte springbak en clublocatie waar we alle faciliteiten voor handen hebben", zo verklaart voorzitter Ronald Ravensbergen van LR en PC Ruurlo.
Zaterdag kwamen de pony's in de BB tot en met de ZZ klasse aan de start. De springruiters en amazones met hun paarden kwamen in de BB tot en met de ZZ klasse zowel zaterdag als zondag in de springring die twee jaar geleden van een nieuwe bodem werd voorzien. "We hadden de bodem afgelopen dagen flink beregend. Dat was wel nodig anders was die te hard geworden door de felle zon", aldus van Ravensbergen. Door 'concurrentie' van wedstrijden in Haaksbergen en Hengelo (G) bleef het aantal inschrijvingen van 250 start ten opzichte van vorig jaar achter. "En door de Giro d' Italia was 't Windmöllenveld vandaag ook minder goed bereikbaar. En dat heeft ons ook deelnemers gekost", zo verklaarde Ravensbergen.

Successen voor leden van Landelijke Rijvereniging en Ponyclub Ruurlo waren er ook te noteren, Alana Toxopeus werd bij de pony's eerste bij het BB springen en Frederieke Droste tweede in de categorie Z. Zep Groot Roesink werd bij de paarden tweede in de categorie Z springen, Anniek Pragt vijfde bij het B- springen, Karin van den Berg zevende in de BB klasse en Berry Schuurman zevende in B klasse. Van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juli houdt LR en PC Ruurlo op 't Windmöllenveld avonddressuur wedstrijden voor pony's en paarden op zand en gras en springwedstrijden op zand.