Karin Hukker en Ester Wiegerinck uit Ruurlo. Foto: PR.
Karin Hukker en Ester Wiegerinck uit Ruurlo. Foto: PR. Foto: PR

Ester en Karin spelen op muziek-,
theater- en spektakelfestival Reurpop

Ruurlo - Ester Wiegerinck en Karin Hukker uit Ruurlo zullen vrijdagavond 3 juni, net als bij de laatste revue van Jong Gelre Ruurlo, de bezoekers aan muziek-, theater- en spektakelfestival muzikaal verwelkomen met een muzikaal optreden. In de entreetent zullen deze als muziektherapeut gediplomeerde dames de bezoekers tussen 20.00 en 23.00 alvast behandelen met wat harmonieuze klanken. "De perfecte binnenkomer", aldus de organisatie van Reurpop.

Dat de dames op elkaar ingespeeld zijn, is een understatement. Ester: "Karin en ik kennen elkaar al sinds de basisschool en hebben vanaf die tijd al in verschillende zettingen samen muziek gemaakt. Zo waren we de laatste jaren te zien en te horen in de revue van Jong Gelre Ruurlo. Tijdens de laatste revue in 2015 verzorgden wij een muzikale binnenkomst. Naar aanleiding van dit optreden zijn wij gevraagd om dit ook te doen in de Entreetent van Reurpop."

Haar muzikale compagnon Karin Hukker is als muziektherapeut verbonden aan Stichting Papageno. Dagelijks rijdt ze met haar auto vol instrumenten naar kinderen en jongeren met een vorm van autisme om ze muziek aan te bieden:"Prachtig en dankbaar werk, waar ik elke dag weer opnieuw van geniet." In juni 2011 studeerde Karin af als muziektherapeute aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede. Ester Wiegerinck behaalde in 2013 haar Bachelor in muziektherapie aan de HAN. Van 2013 tot 2015 was ze toetsenist en zangeres bij de welbekende Ruurlose band Joint Adventure. Sinds drie jaar is ze als zzp'er actief als muziekdocent. Maar wat kan men van deze vrouwen verwachten? "Ons optreden zal bestaan uit een mix van verschillende covers in een kleine akoestische setting. Van mooie kleine ballades, herkenbare meezingers tot swingende hits. Er zal van alles voorbij komen, dus voor ieder wat wils." Op vrijdagavond 3 juni spelen Karin & Ester in de entreetent. Ben je eenmaal op het festivalterrein, dan is het de moeite waard gewoon, af en toe, stiekem terug te komen naar de ingang. De dames spelen van 20.00 tot 23.00. "Wij hebben er in ieder geval heel veel zin in!"