Lex en Marina Schenk samen met Quincy en Stephanie. Foto: Jan Hendriksen
Lex en Marina Schenk samen met Quincy en Stephanie. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

Crowfundingactie 'Help Lex tegen MS'

Ruurlo - Lex Schenk (37) is al achttien jaar zwaar gehandicapt en leidt aan multipele sclerose. De Ruurloër kan zijn benen, armen en vingers niet bewegen en is geheel afhankelijk van zijn elektrische rolstoel en moet volledig geholpen worden.

Door Jan Hendriksen

Onlangs was er op televisie dat er in Engeland een ziekenhuis is dat een speciale behandeling heeft ontwikkeld waarmee MS- patiënten een zeer grote kans hebben om zover te genezen dat ze weer kunnen lopen en aan de maatschappij kunnen deelnemen. En daarop heeft Marina Schenk (28) nu alle hoop gevestigd. Maar die behandeling kost veel geld, heel veel geld. En daarom heeft Marina onder het motto 'Help Lex tegen MS' een crowfundingactie opgezet om geld in te zamelen om deze behandeling mogelijk te maken.

"We hebben inmiddels daarover overleg gevoerd met het Koningin Beatrix ziekenhuis in Winterswijk die de behandeling niet in huis heeft maar wel alle medewerking wil verlenen. De kosten zijn echter heel hoog: 100.000 euro", zo verklaart Marina die sinds anderhalf jaar samen met Lex en hun kinderen Quincy (10) en Stephanie (6) in Ruurlo wonen. Lex is de afgelopen jaren erg achteruitgegaan. Dit lijd tot frustraties van iets wat hij wel kon en nu niet meer kan. De spasmes nemen erg toe. Hiervoor heeft hij een operatie ondergaan voor een baclofenpomp. Hierin zit een spierverslapper. Ook dit heeft geen effect, steeds wordt de dosis via de pomp verhoogd, maar zonder resultaat. Marina: "We hebben al van alles geprobeerd. Lex is maanden lang in een revalidatiecentrum geweest om te bekijken wat hij onder controle kon houden. Helaas werkte dit niet. Lex staat onder controle bij een MS specialist. Met haar hebben we overlegd dat we graag naar het buitenland willen voor een nieuwe stamceltransplantatie. We hebben hierover zoveel goede dingen gehoord. Zelfs dat mensen verlamd waren en na die behandeling en revalidatie gewoon weer konden lopen, fietsen en zelf eten. Het zou fantastisch zijn als Lex dit ook weer zou kunnen. Maar daar hebben financiële hulp bij nodig." Men kan Lex helpen door geld te doneren via http://www.worldofcrowdfunding.com/help-lex-tegen-ms.