Fietsen voor Villa Joep. Foto:  Pixabay
Fietsen voor Villa Joep. Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Stap op de fiets voor Villa Joep

BARCHEM - Op zaterdag 7 mei vindt de fietstocht 'Proeven en Fietsen' plaats. Vanaf het startpunt, Boetiekhotel BonAparte aan de Lochemseweg in Barchem, leidt de route de fietser door het ontluikende coulisselandschap van de Achterhoek. Zo'n veertig kilometer lang, door uitgestrekte bossen, langs weilanden vol bloemen, statige landhuizen en nog veel meer. Starttijd is tussen 10.30 en 14.00 uur. Opbrengst is voor Villa Joep.

Onderweg is een aantal stopplaatsen ingericht waar men een heerlijk hapje geserveerd krijgt. De tocht heeft een roze en een Italiaans tintje vanwege de derde etappe van de Giro d'Italia, die een dag later over de Lochemseweg raast.

Villa Joep
De fietstocht is georganiseerd om Villa Joep te ondersteunen. Villa Joep werft fondsen voor onderzoek tegen neuroblastoom kanker, een zeer agressieve vorm van kanker bij kinderen, waarbij de genezingskansen nu nog veel te laag zijn. Kinderen met deze vorm van kanker worden vaak niet veel ouder dan 6 jaar. Joep is één van die kinderen die het helaas niet gered heeft. Dit was mede de aanleiding om de stichting Villa Joep op te richten.
Een groot aantal mensen en bedrijven werkt belangeloos mee om de route en de proeverijen onderweg tot een mooi dagje uit te maken. De stops zijn onder andere bij een aspergeboer, een restaurant, een wijnboer en een kampeerwinkel. Terug bij de startlocatie kan iedereen nog even nagenieten van de tocht. Er is live muziek, de mogelijkheid tot een stoelmassage plus een speciaal samengesteld en wijn- en aspergemenu. Hiervoor moeten belangstellenden zich aanmelden.
Gedurende de hele tocht is de smartphone de gids. Naast de routeaanwijzingen 'vertelt' de AbelLife app de fietser waar de stopplaatsen zijn. Onderweg wordt men getrakteerd op leuke weetjes of anekdotes over de omgeving. Bij aanmelding voor de app ontvangt men de instructie om de route op de telefoon te krijgen. Ter plekke is er ondersteuning aanwezig. Ook aan een fietsservice is gedacht. Verhuur van fietsen behoort ook tot de mogelijkheden.

Deze fietstocht is georganiseerd door de Lionsclub Markelo-Lochem Mixed. Deelname kost € 15 per persoon. Informatie en aanmelden www.proevenenfietsen.nl. Meer informatie over Villa Joep staat op www.villajoep.nl.