Het Red Devil Tractorpulling Team Ruurlo met Wim Hendriksen achter het stuur. Foto: Erika Klein Kranenbarg.
Het Red Devil Tractorpulling Team Ruurlo met Wim Hendriksen achter het stuur. Foto: Erika Klein Kranenbarg. Foto: Jan Hendriksen

Red Devil Tractorpulling Team Ruurlo klaar

voor een nieuw 'trekkertrekseizoen'

Ruurlo – Nieuwe drijfstangen, een nieuwe brandstofpomp en een verstelbaar nokkenas tandwiel. Nog sterkere speciale staalmaterialen om nog meer vermogen uit de imposante machine te halen. Eigenaar, eerste rijder en monteur Wim Hendriksen (56) van het Red Devil Tractorpulling Team uit Ruurlo was klaar voor een nieuw tractorpulling seizoen die op Koningsdag van start zou gaan in Wekerom (Veluwe) maar wegens de slechte weersomstandigheden werd afgelast. Op zaterdag 7 mei krijgt het team in het Betuwse Erichem een herkansing waar nu de eerste wedstrijd van het seizoen plaatsvindt.

Door Jan Hendriksen

Het Red Devil Tractorpulling Team heeft afgelopen winter zeker niet stil gezeten wat betreft hun grootste passie en hobby. Naast de technische verbeteringen en investeringen die moeten leidden tot nog meer vermogen is er nog een grote andere wens in vervulling gegaan: de bouw van een nieuwe trailer voor de Red Devil. "Deze dichte trailer hebben we helemaal onderhanden genomen: van boven tot onder en van voor naar achter om de Red Devil optimaal naar de wedstrijden te kunnen transporteren. En met heel veel hulp van de teamleden vrienden, kennissen en sponsoren kunnen we met ons allen trots zijn op het resultaat. Er zitten heel veel vrije uren en dagen in. Maar daar is het resultaat nu ook naar. We hebben de trailer helemaal naar onze wensen verbouwd met zelfs een living en met maar liefst acht slaapplaatsen inclusief twee plekken in de cabine van de truck die beschikbaar is gesteld door de Firma Schot uit Ruurlo", zo vertelt pr-man Robert Hendriksen tijdens de presentatiemiddag voor sponsoren op de thuisbasis van het team op het erf van de familie Hendriksen aan 't Oltwater.
Hier kon men onder het genot van een hapje en drankje alles rustig bekijken. Robert Hendriksen: "Want wij als team vinden het belangrijk dat de sponsoren goed op de hoogte blijven van het hele gebeuren rond het team." Het team van Red Devil moet het ten opzichte van andere krachtpatsers op nationaal niveau met een aanzienlijk geringer financieel budget doen dan menig andere collega in de 4,5 ton Super Sport klasse waarin het 'rode monster' uitkomt. Het is dan ook des te knapper dat de omgebouwde Massey Ferguson vorig seizoen een aantal aansprekende resultaten behaalde Het Red Devil Tractorpulling Team bestaat naast eigenaar, eerste rijder en monteur Wim Hendriksen uit Leon Melchers (tweede rijder en monteur), Maikel Hendriksen (technische ondersteuning), Petra en Robert Hendriksen (promotie/sponsoring en team ondersteuning), Rick Klein Severt, Freek Tragter (chauffeur en technische ondersteuning) en Tim Smit (monteur en technische ondersteuning). Er prijken voor dit jaar dertien wedstrijden op de agenda met als hoogtepunt de regionale landelijke 'thuiswedstrijd' op zaterdag 6 augustus in Lochem. Ook ontbreekt het team natuurlijk niet tijdens de regionale trekkertrek wedstrijd uit de Twentse en Achterhoekse trekkertrek competitie van de TSTA (Trekkertrek Stichting Twente Achterhoek) die Buurtvereniging De Brouwershoek in de 'Oltwater Arena' van de familie Hendriksen op zaterdag 2 en zondag 3 juli organiseert.