Badmeester Rick Blasman demonstreerde tijdens de opening tijdens een sneeuwbuitje het afrolmechanisme van de tweede afdekdeken. Foto: PR.
Badmeester Rick Blasman demonstreerde tijdens de opening tijdens een sneeuwbuitje het afrolmechanisme van de tweede afdekdeken. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Zwemseizoen zwembad De Meene in 'winterse' omstandigheden geopend

Ruurlo – 'April doet wat hij wil' is een gevleugelde weerspreuk. En inderdaad. Was het donderdag 21 april nog een schitterende voorjaarsdag met een strak blauwe hemel met een temperatuur van 18 graden Celsius. Zondagmorgen 24 april tijdens de officiële start van het nieuwe zwemseizoen van zwembad De Meene kwamen de sneeuwvlokjes en enkele hagelsteentjes uit de lucht vallen. Echt zwemweer was het dan ook niet. Maar toch namen enkele 'bikkels' een duik in het water en 'trokken' ze hun eerste baantjes van het seizoen.

Door Jan Hendriksen

Ondanks de 'winterse buien' was het toch druk in de Meene Plaza waar de aanwezigen, Jos en Hermien Schroer met kleindochter Myrle, bestuursleden, vrijwilligers met partners en personeelsleden op een kop koffie met wat lekkers werden getrakteerd. Voorzitter Erik Aagten van Stichting Zwembad Ruurlo memoreerde in zijn openingswoord de vele activiteiten die begin dit jaar met vereende krachten tot stand waren gekomen zoals een tweede afdekdeken en een nieuw pasjessysteem voor zwemabonnementen. Hij dankte speciaal de vrijwilligers die zoveel werk hadden verricht in en om het zwembad en op de achtergrond. Daarnaast bedankte de voorzitter Jos Schroer van de Regiobank, dankzij wie het nieuwe pasjessysteem kon worden geïntroduceerd.
Omdat het weer zo wisselvallig was vond de officiële opening binnen plaats: kleindochter Myrle van anderhalf verrichte de openingshandeling door met een pasje bij de kassa het seizoen te starten. Daarna gingen allen naar buiten waar badmeester Rick Blasman tijdens een sneeuwbui het afrolmechanisme van de tweede afdekdeken demonstreerde.

De eerste zwemmers hadden zich al direct om half elf met hun splinternieuwe pasjes langs de kassa gespoed om een eerste duik in het op temperatuur gebrachte water te nemen. Zij trokken hun baantjes en vonden het water heerlijk. Intussen was de zon weer gaan schijnen en lag het zwembad er prachtig bij. Toen duidelijk werd dat het op de openingsdag koud en wisselvallig weer zou zijn werd besloten de geplande activiteiten van Magic Outdoor en Duikcentrum Big Bubbles naar een later tijdstip dit seizoen te verplaatsen. Houd daarvoor en voor andere informatie de website www.zwembad-demeene.nl en Facebook in de gaten.

Enkele 'bikkels' trokken hun baantjes en vonden het water heerlijk. Op de achtergrond de nieuwe afdekdeken van het grote bassin. Foto: PR.