Oud-burgemeester Hein Bloemen van Berkelland twee jaar geleden samen met Koningin Maxima tijdens haar bezoek aan Berkelland. Foto: Jan Hendriksen.
Oud-burgemeester Hein Bloemen van Berkelland twee jaar geleden samen met Koningin Maxima tijdens haar bezoek aan Berkelland. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Hein Bloemen benoemd tot

waarnemend burgemeester Renkum

Ruurlo - Oud-burgemeester Hein Bloemen van de gemeente Berkelland is met ingang van dinsdag 19 april benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Renkum.

Door Jan Hendriksen

Burgemeester Jean Paul Gebben van de gemeente Renkum besloot maandagavond 18 april om met ingang van dinsdag 19 april zijn ontslag aan te bieden aan Zijne Majesteit de Koning Clemens Cornielje. Hij heeft geconcludeerd dat de verstoorde verhoudingen, die waren ontstaan na het uitgaansincident op de Korenmarkt in Arnhem, niet meer hersteld konden worden.Hein Bloemen betreurt de manier waarom hij verzocht is om als waarnemend burgemeester op te treden maar voelt zich vereerd. Hein Bloemen zegt in de Renkumse lokale media dat hij de omgeving van de gemeente Renkum goed kent van de tijd dat hij wethouder was in Arnhem. Hij woonde destijds tegen de gemeentegrens aan bij Oosterbeek. Ook heeft de voorlaatste gemeente waar hij burgemeester was, Driebergen-Rijsenburg, veel overeenkomsten qua samenstelling met de gemeente Renkum. Hein Bloemen (66 jaar, CDA) was van september 2005 tot juli 2014 burgemeester van de gemeente Berkelland. Daarvoor was hij burgemeester van de gemeente Driebergen-Rijsenburg (2000-2005) en waarnemend burgemeester van de gemeente Maarn (2004-2005). Van 1994 tot 2000 was Hein Bloemen wethouder van de gemeente Arnhem. De waarneming zal voortduren tot het moment waarop een nieuwe, door de Kroon benoemde, burgemeester zal aantreden. Naar verwachting zal dit een klein jaar duren. Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.