Samen met wethouder Joke Pot nam de driejarige Benjamin Diks de hondenpoepbakken in gebruik. Foto: Jan Hendriksen.
Samen met wethouder Joke Pot nam de driejarige Benjamin Diks de hondenpoepbakken in gebruik. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Borculose wijk De Koppel adopteert zes hondenpoepbakken

BorculoHondenpoep. Het is een ergernis van velen. Ook in de Borculose wijk De Koppel ergeren zich bewoners aan de uitwerpselen die her en der door de viervoeters worden achtergelaten in hun woonwijk: zowel op de stoep als in groenstroken. Dit in de wetenschap dat hondenbezitters die nadrukkelijk moeten opruimen. Maar niet iedereen doet dit. Buurtbewoners Willemijn Schutte en Rob Diks van De Koppel namen daarom het initiatief om hondenpoepbakken in hun wijk te plaatsen.

Door Jan Hendriksen

Vorige week woensdag nam wethouder Joke Pot van de gemeente Berkelland samen met initiatiefnemers van wijk De Koppel de eerste hondenpoep nabij het wijkgebouw van De Koppel aan de Koningin Julianastraat in gebruik.
"Sommige hondenbezitters moeten braver worden en beduidend meer zelfdiscipline opbrengen", zo verklaarden Willemijn Schutte en Rob Diks.

Beide Borculoërs hadden binnen de klankbordgroep van woningcorporatie ProWonen geopperd om de eigen woonomgeving in het kader van de Participatieweg meer schoner te houden.
Willemijn Schutte: "Dat moeten wij als buurt kunnen opbrengen. Als vrijwilligers van De Koppel gaan de poepbakken periodiek leegmaken en van nieuwe poepzakjes voorzien."

In totaal zullen zes poepbakken op de meest strategische locaties in de wijk worden geplaatst. Joke Pot had haar viervoeter Hendrik speciaal voor de ingebruikname van de eerste poepbak waarin de uitwerpselen middels een plastic zakje kunnen worden gedeponeerd meegebracht. De driejarige kleinzoon Benjamin van Rob Diks had de eer het eerste 'poepzakje' in de bak te deponeren.
"Met elkaar doen we er van alles aan om zwerfvuil en ook hondenpoepvervuiling te voorkomen en het probleem op te lossen" zo verklaarde wethouder Pot. In wijk De Koppel hebben mensen zelf het initiatief genomen om het probleem aan te pakken. Zij krijgen daarom van de gemeente in hun wijk hondenpoepbakken die ze zelf onderhouden en legen. In eerste instantie is het een pilot voor een half jaar.

"Mocht het een succes worden dan kunnen meer buurten of wijken hondenpoepbakken adopteren", zo verklaarde Joke Pot.