Harry Kasteel heeft duizenden voetbalplaatjes om te ruilen als 'voetbalplaatjesmakelaar'. Foto: Jan Hendriksen.
Harry Kasteel heeft duizenden voetbalplaatjes om te ruilen als 'voetbalplaatjesmakelaar'. Foto: Jan Hendriksen.

Ruurlose 'voetbalplaatjesmakelaar'

houdt speciale ruilmiddag

Ruurlo – De alom bekende Ruurlose 'voetbalplaatjesmakelaar' Harry Kasteel houdt zaterdag 2 april van 14.00 tot 16.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Ruurlo op sportpark 't Rikkelder een voetbalplaatsjes en –receptenruilbeurs.

Door Jan Hendriksen

De 74-jarige Harry Kasteel is al een groot aantal jaren in Ruurlo de grote drijvende kracht achter de ruilevenementen van voetbalplaatjes van de actie van plaatselijke supermarkt Plus Kogelman.
De Ruurloër fungeert voor talloze kinderen die de voetbalplaatjes van de eredivisie sparen als bemiddelaar voor diegene die de plaatjesverzameling nog niet compleet heeft. Niet alleen vragen de kinderen plaatjes maar geven de dubbele exemplaren die ze hebben ook aan Harry om anderen weer blij te kunnen maken.
Kasteel is in bezit van duizenden voetbalplaatjes. Jeugdige voetballiefhebbers kwamen bij Plus Kogelman in de afgelopen twee maanden weer volop aan hun trekken. De voetbalplaatjesactie, die enkele jaren geleden voor een nog grotere verzamelhype zorgde, loopt binnenkort af.

Nieuw element
Fraaie kaartjes van eredivisiespelers, trainers en clublogo's die bewaard kunnen worden in een verzamelalbum met als nieuw element deze keer recepten. De plaatjes in combinatie met recepten moest kinderen gezonder doen eten. Men kreeg namelijk bij elk pakketje plaatjes een 'succesrecept' voor een gezonde maaltijd van de moeder van een eredivisie voetballer. Plus en eredivisie wilde met deze actie zich samen inzetten om kinderen in Nederland nog beter en gezonder te laten eten. Voor veel ouders is de strijd aan de keukentafel dan ook een dagelijks ritueel geworden. "Met de afgelopen voetbalplaatjes actie speelde Plus en eredivisie in op het gegeven 'goed voorbeeld doet goed volgen'. Kinderen adoreren hun idolen – grote kans dus dat zij het goede voorbeeld van bekende voetballers volgen", aldus 'voetbalplaatjesmakelaar' Harry Kasteel.