Oleg (8) Kolbeek plantte samen met zijn zusje Vera (5) onder toeziend oog van Natasja Kolbeek, Jan Lenselink, Jelle Wierda en Paul Knuivers de Koningslinde. Foto: Jan Hendriksen.
Oleg (8) Kolbeek plantte samen met zijn zusje Vera (5) onder toeziend oog van Natasja Kolbeek, Jan Lenselink, Jelle Wierda en Paul Knuivers de Koningslinde. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Groen Links plant Koningslinde op hoek Nieuwe Weg-Enkeerdlaan

Ruurlo – Na afloop van een schoonmaakactie in het kader van de landelijk actie Nederland Schoon hebben leden van Groen Links afgelopen vrijdag een Koningslinde op de hoek van de Nieuwe Weg – Enkeerdlaan geplant.

Door Jan Hendriksen

Twee jaar geleden plantte Groen Links in het kader van deze schoonmaakactie een notenboom in 't Hambroek in Borclulo. Dit deed men toen als een symbolische compensatie voor de bouw van de nieuwe fabriek van Friesland Campina naast deze woonwijk. Vorig jaar is er in Eibergen een boom geplant en dit jaar was Ruurlo aan de beurt. GroenLinks wil zo bijdragen aan het groen en gezond houden van Berkelland. De komende jaren gaat men hiermee door.

Voorafgaande aan planting maakten enkele leden (Natasja Kolbeek, Jan Lenselink, Jelle Wierda en Paul Knuivers) in samenspraak met de Werkgroep Ruurlo Schoon een deel van de school- en fietsroute vanaf museumboerderij de Lebbenbrugge in Borculo richting Ruurlo schoon. En dat leverde enkele flinke volle vuilniszakken met zwerfvuil op.