De wandelomstandigheden waren ondanks een kleine modderpoel in 't Grösdiekske perfect. Foto: Jan Hendriksen.
De wandelomstandigheden waren ondanks een kleine modderpoel in 't Grösdiekske perfect. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Winterserie 2015-2016 DOS Barchem goed voor 2499 deelnemers

Barchem - De organisatoren van de laatste wandeltocht uit de Winterserie 2015-2016 van de Barchemse wandelsportvereniging DOS Barchem hadden zondag duidelijk profijt van de gunstige weersomstandigheden. Er melden zich maar liefst 816 wandelaars bij de start bij Camping Reusterman. Hoe anders was het tijdens de eerste vier wandeltochten uit de serie.

Door Jan Hendriksen

De deelnemers konden evenals bij de andere tochten kiezen uit de vier verschillende afstanden zes, tien, vijftien en vijfentwintig kilometer. De langste tocht had de eerste rustlocatie bij Camping De Wildenborcherhof in Vorden en de tweede bij Camping De Heksenlaak in Zwiep. Diverse wandelaars waren vol lof over de tocht die ook deels over de Lochemse Berg liep. Namen aan de Winterserie vorig seizoen 2779 wandelaars deel. Dit seizoen gingen over vijf wandelzondagen 2499 wandelaars van start. "Dit totale aantal is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden en of er in de directe omgeving nog meer wandeltochten worden georganiseerd. En die waren afgelopen seizoen niet in ons voordeel. De weersomstandigheden lieten ons regelmatig in de steek en er vonden gelijktijdig ook diverse andere wandeltochten in de regio plaats", aldus secretaresse Ria Stemerdink van DOS Barchem. Het eerst volgende evenement dat WSV DOS Barchem organiseert is de Avondvierdaagse in Barchem, van 20 tot en met 23 juni in Barchem. De eerste volgende tocht is de Landgoederen Kastelentocht op zondag 4 september vanaf café-restaurant De Herberg te Vorden. De datums van de wandeltochten uit de Winterserie voor 2016- 2017 zijn: zondag 13 november, 18 december, 15 januari, 19 februari en 19 maart.