Er werd flink gelachen en af en toe geschokt gereageerd door het publiek. Foto: PR..
Er werd flink gelachen en af en toe geschokt gereageerd door het publiek. Foto: PR.. Foto: Jan Hendriksen

Dorpstoneel Ruurlo speelt met hart en ziel 'De rechter en de linker'

Ruurlo - Het toneel is donker en dan opeens het licht van een zaklantaarn. Arnold Winkels komt op en speelt de inbreker Sim, bijgenaamd de Linker, die inbreekt bij rechter Esther Smulders (Erni Bos). Helaas wordt hij gestoord door de binnenkomst van de rechter die in gezelschap is van de handtastelijke politiecommissaris Persein (Dik Rouwenhorst). Sim kan niet snel genoeg wegkomen maar redt Esther uit de handen van Persein.

Zaterdag 12 maart vond de jaarlijkse toneelvoorstelling van het Dorpstoneel Ruurlo in De Keizerskroon plaats. En met succes. Het werd een zeer geslaagde voorstelling. Onder leiding van regisseur Diana Eggink werd de komische thriller 'De rechter en de linker' van Ton Davids opgevoerd. Vervolgens ontwikkeld zich een vrolijk maar ook spannend toneelstuk met soms een onverwachte wending.

In komische thriller kwamen nog de volgende rollen voor: Willem (Gerrit Otten) de zoon van Sim, Tineke (Annet Berenpas) de dochter van Esther samen met haar niet op de mond gevallen buikspreekpop, de hulp Valeria (Joke Roenhorst) en Bernard Hummel (Jeen de Vet) ex-maatje van Sim maar nu directeur van Hummel Security B.V. Alhoewel er iets minder publiek was dan verwacht, was de sfeer in de zaal goed en werd er flink gelachen en af en toe geschokt gereageerd. Aan de spelers was te zien dat zij er zin in hadden en er met hart en ziel er een leuke voorstelling van maakten. De grime werd verzorgd door Edith Sietsma en Irene Kramer en de vaste souffleur van dienst was Gerrit Rossel.

Volgend jaar
Dorpstoneel Ruurlo hoopt volgend jaar weer een leuke voorstelling op te voeren. Wel is er dan behoefte aan wat extra spelers. Voor meer informatie: zie de facebookpagina van het Dorpstoneel Ruurlo of bel Erni Bos, tel. 0573 451011.