De kat werd gevonden op de Mengersdijk.
De kat werd gevonden op de Mengersdijk. Foto: Verona Westera

Collecte van Amnesty

Ruurlo - Amnesty International houdt in 2016 voor de veertiende keer een landelijke collecte. Van 13 tot en met 19 maart gaan in heel Nederland duizenden vrijwilligers de straat op. Vorig jaar werd tijdens de collecte in Ruurlo ruim 1.200 euro opgehaald. In 2015 gingen in heel Nederland 25.000 vrijwilligers langs de deuren en werd 1,59 miljoen euro opgehaald voor het mensenrechtenwerk van Amnesty. Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen. Bijvoorbeeld voor Moses Akatugba. Moses Akatugba: "Toen ik hoorde wat er allemaal voor me is gedaan door Amnesty International, was ik de gelukkigste man op aarde." Moses Akatugba was zestien jaar toen hij werd opgepakt op verdenking van een gewapende overval. Hij werd beschuldigd van het stelen van zo'n 650 euro en drie telefoons. Moses zegt onschuldig te zijn en er was ook geen bewijs. Maar na hevige marteling legde Moses toch een bekentenis af. Op grond van die bekentenis kreeg hij de doodstraf. Meer dan 800.000 mensen kwamen voor Moses Akatugba in actie, onder meer bij de Schrijfmarathon 2014. Kort daarna kwam hij vrij.


Hendrika wint kaarten

EIBERGEN - Hendrika ter Haar heeft de kaarten gewonnen voor de voorstelling van Speelman en Speelman op 19 maart in 't Spieker. We wensen Hendrika een gezellige avond.


Gevonden en gezochte huisdieren

BERKELLAND - In Noordijk, op de Mengersdijk is een cypers/grijs gestreepte poes gevonden met een wit befje en witte teentjes. In het buitengebied van Borculo, omgeving Kappermaatsweg is een langharige rood/witte kater gevonden, hij heeft een witte borst en wit in het snuitje. In Eibergen wordt kater Semmy wordt vermist in de Kluiversgang. Hij is een zwart/witte gecastreerde kater van 13 jaar oud en heeft een zwarte rug, bovenkant kop is zwart en op zijn rechterachterpoot heeft hij aan de achterkant een zwart vlekje. Info: Sylvia Spaargaren, tel. 088 – 0063305 of mailen naar achterhoek@amivedi.com.


Avond over toegankelijkheid

OOST-ACHTERHOEK - Stichting Hoormij / NVVS (Ned.Ver.Voor Slechthorenden), afdeling Gelderland Oost houdt een voorlichtingsavond over 'Toegankelijkheid van diverse gebouwen voor slechthorenden'. Het gaat dan over theaters, filmzalen, crematoria, en dergelijke, waarbij ingegaan wordt op toepassing van diverse hoorhulpmiddelen. De avond is op woensdag 30 maart, aanvang 19.30 uur, in De Huve, zaal De Kast, Grotestraat 52 in Eibergen. Sprekers zijn ir. Eddy Ivens van de landelijke toegankelijkheidscommissie bij de NVVS, en technisch adviseur bij de NVVS afd. Gelderland Oost, en mevrouw M. Leneman, senior audicien bij Beter Horen. Info bij Rianne Veurman: rianne@veurmanjr.nl; tel. 0543 516593.


In de omgeving Kappermaatsweg werd een rode kat gevonden.