Vrienden van Careaz J.W. Andriessen schenken Braintrainer.Foto: PR
Vrienden van Careaz J.W. Andriessen schenken Braintrainer.Foto: PR Foto:

Vrienden van Careaz J.W. Andriessen schenken Braintrainer

BORCULO - Het leven van ouderen die bij zorgorganisatie Careaz wonen veraangenamen, dat is het doel van de Vrienden van Careaz J.W. Andriessen. Donderdag 21 januari overhandigde de Vriendenstichting een braintrainer aan de woonzorglocatie in Borculo. Dit is een spelcomputer voor ouderen met als doel de geheugenfuncties spelenderwijs te stimuleren of activeren.

Voorafgaand aan de altijd druk bezochte bingo boden twee bestuursleden van De Vrienden van Careaz Andriessen de braintrainer officieel aan, aan de welzijnscoaches van Careaz. Sonja Urbaan is een van hen en is heel blij met dit cadeau: "Deze bijzondere computer is echt een aanvulling op de activiteiten die wij al met de mensen doen. Hij traint niet alleen het geheugen, maar geeft ook ontspanning en plezier en kan zelfs gebruikt worden om herinneringen op te roepen. De computer is dus door ouderen met én zonder dementie te gebruiken."

Geschikt voor iedereen
"Wat zo mooi is, is dat de computer in te stellen is op individueel niveau. Een voorbeeld: een van de spellen is visjes die op het scherm voorbij komen aanraken. Het tempo van de visjes kunnen we zelf instellen en dus aanpassen aan het niveau van de gebruiker. Ook voor groepen is de braintrainer inzetbaar. Zo kunnen we foto's van Borculo uploaden en hier een quiz mee organiseren. Ook hier kunnen we aansluiten aan het niveau van de groep door de deelnemers uit twee of vier antwoorden te laten kiezen. De braintrainer biedt spellen met rekenen, liedjes, vragen over het koningshuis, spreekwoorden, foto's bij elkaar zoeken en puzzels aan. De variaties zijn eindeloos!", vertelt Sonja verder.

Veel plezier
De komende tijd wordt gebruikt om alle mogelijkheden van het apparaat te ontdekken en met scholen te overleggen of er een project van kinderen en ouderen van te maken is. Sonja: "Gisteren waren de reacties van de eerste gebruikers erg enthousiast. Ik weet zeker dat de ouderen van de dagopvang en die bij Careaz wonen veel plezier aan de braintrainer gaan beleven en bedank de Vrienden van Careaz van J.W. Andriessen dan ook heel hartelijk voor hun gulle gift!"

Zorgorganisatie Careaz
Careaz is een Oost-Achterhoekse zorgorganisatie. Afhankelijk van de wensen van de klant wordt optimale zorg- en dienstverlening op maat geboden, thuis of dichtbij huis. Vanuit Careaz Thuiszorg staan kleinschalige teams met deskundige medewerkers dag en nacht klaar met persoonlijke verzorging en verpleging. De woonzorgcentra Careaz Antoniushove in Lichtenvoorde, Careaz Dr. Jenny in Dinxperlo en Careaz J.W. Andriessen in Borculo bieden verschillende vormen van wonen zoals zelfstandig wonen in een eigen appartement met zorg en ondersteuning daar waar nodig, maar ook kleinschalig wonen in een verpleegunit met behandeling. Verder zijn er appartementen voor mensen die tijdelijk zorg nodig hebben. Voor nog thuiswonende mensen zijn er dagzorg en diverse diensten zoals personenalarmering en maaltijdservice. Careaz biedt daarnaast diverse mogelijkheden voor ontmoeten en activiteiten. Meer informatie is te vinden op www.careaz.nl


Vrijkaarten De Graafschap Supercoop

Ruurlo - Cindy was de gelukkige winnares van de twee vrijkaartjes van de Supercoop Ruurlo voor de thuiswedstrijd van De Graafschap op zaterdag 16 januari tegen Excelsior. De Graafschap won het duel in stadion De Vijverberg in Doetinchem met 2-0.

Maak ook kans op twee vrijkaartjes voor een thuiswedstrijd van De Graafschap, Vul naam en telefoonnummer in op de kassabon en lever deze in en wie weet bent u de volgende winnaar of winnares?

Bert de Goyer overhandigd de vrijkaarten aan de winnaressen. Foto: PR.
Bert de Goyer overhandigd de vrijkaarten aan de winnaressen. Foto: PR.
Bert de Goyer overhandigd de vrijkaarten aan de winnaressen. Foto: PR.
Bert de Goyer overhandigd de vrijkaarten aan de winnaressen. Foto: PR.