Een concert van Trust is een muzikaal avontuur. Foto: PR.
Een concert van Trust is een muzikaal avontuur. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Trust geeft concert in Barchkerk

Barchem - De Barchkerk in Barchem opent zondagmiddag 28 februari haar deuren voor een bijzonder optreden. Het is de organisatie van Barchkerk in het Midden (BIM) gelukt het semiakoestische kwartet Trust naar Barchem te halen. Een concert van dit gerenommeerde viertal is een muzikaal avontuur. De intensiteit waarmee de muziek van Trust gemaakt wordt, laat altijd een diepe indruk achter.

Dit jaar bestaat de Drentse groep vijftien jaar en in die periode is een indrukwekkend cv opgebouwd. Grote namen als Cor Bakker en Harry Sacksioni en zelfs het Drents Jeugdorkest behoren tot de incidentele begeleiders. De groep Trust is tien snaren en mooie meerstemmige zang, ritmisch ondersteund door percussie. De muziek van de Drenten valt moeilijk in een hokje onder te brengen. Blues, soul en easy listening zijn de voornaamste muzikale elementen. Muziek met hart en ziel. De bijzondere stem van leadzangeres Joan Albrecht draagt bij tot de volstrekte eigenheid van de sound. Info op www.trust-music.nl. Het concert in de Barchkerk op zondag 28 februari begint om 14.30 uur. De entree bedraagt tien euro en voor donateurs is de kortingsregeling van toepassing. Kaarten bij Dirk Rossel tel. 0573-441642 en Gerrit Stegeman tel. 0573-252489.
Stichting BiM organiseert culturele evenementen in de Barchkerk. Op deze wijze beoogt BiM mensen op een positieve manier te betrekken bij het kerkgebouw. Met uitzondering van de professionele artiesten en muzikanten wordt de gehele organisatie van de culturele evenementen verzorgd door vrijwilligers. De opbrengsten van de evenementen komen ten goede aan het in standhouden van de Barchkerk, het oorlogsmonument in de kerktuin en de verzetsbank voor het kerkgebouw.