Burgemeeester Joost van Oostrum (l) nam uit handen van Aldert Abbas van de Wereldwinkel Ruurlo de eerste stempelkaart in ontvangst. Foto: PR.
Burgemeeester Joost van Oostrum (l) nam uit handen van Aldert Abbas van de Wereldwinkel Ruurlo de eerste stempelkaart in ontvangst. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Burgemeester Joost van Oostrum krijgt eerste stempelkaart Wereldwinkel

Ruurlo – De Berkellands burgemeester Joost van Oostrum nam donderdag 14 januari de eerste stempelspaarkaart van de Wereldwinkel Ruurlo in ontvangst. De Wereldwinkel bestaat in 2016 namelijk dertig jaar.

Als eerste van de verschillende jubileumacties ging die dag het 'Stempelsparen' van start.
Bij elke drie euro besteding krijgt een klant een stempel. Is de kaart vol, dan mag een non-food artikel naar keuze met dertig procent korting worden gekocht. Deze actie loopt het hele jaar.

De burgemeester bleek veel affiniteit te hebben met Wereldwinkels. Als oud-interim-voorzitter van de Stichting Afrika en voormalig betrokkene bij natuurvoedingswinkels is het fair trade principe hem zeer sympathiek, zo vertelde hij. "Ik vind het een goed teken dat het accent verschuift van food naar cadeauartikelen.
Dat geeft namelijk aan dat het steeds normaler wordt dat fair trade producten in de supermarkt verkrijgbaar zijn.
Ook is het fijn dat op drie plekken in onze gemeente vrijwilligers zich inzetten voor een eerlijke wereldhandel."