Joop Huisman, coördinator van de Kerstpakkettenactie en de Noodhulp door de kerken, met de cheque van te midden van de leden van de projectgroep Kerst-Inn. Foto: PR.
Joop Huisman, coördinator van de Kerstpakkettenactie en de Noodhulp door de kerken, met de cheque van te midden van de leden van de projectgroep Kerst-Inn. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Kerst-Inn schenkt duizend euro aan goede doelen: Kerstpakketten Berkelland en Noodhulp Ruurlo

Ruurlo - De bezoekers van de Kerst-Inn op 12 december in Ruurlo hebben weer royaal gegeven voor de Kerstpakkettenactie van de gezamenlijke kerken in de gemeente Berkelland en voor de Noodhulp door de kerken in Ruurlo. De collecte bij de uitgang bracht bijna duizend euro op.

Doordat de kosten dit jaar iets lager uitvielen kon de KunstKring Ruurlo, organisator van de Kerst-Inn, het bedrag naar boven afronden op duizend euro. Namens beide goede doelen nam Joop Huisman de cheque ter waarde van het ingezamelde bedrag in ontvangst. De opbrengst is evenveel als in 2014. Huisman bedankte alle bezoekers van de Kerst-Inn voor hun royale bijdrage. "Het is hartverwarmend om te ervaren hoeveel mensen ons werk waarderen", zegt Huisman. "Helaas is er in Berkelland nog steeds een grote groep mensen die zo weinig te besteden heeft, dat iets extra's er voor hen niet in zit. De giften die wij ontvangen van de kerken, de Kerst-Inn, sponsoren, bedrijven en particulieren zijn daarom meer dan welkom. Daardoor konden we bijna 400 gezinnen blij maken met een kerstpakket en kunnen we in noodgevallen bijspringen met een financiële bijdrage."