Er bestond weer een goede belangstelling voor het dartstoernooi. Foto: Jan Hendriksen.
Er bestond weer een goede belangstelling voor het dartstoernooi. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Darters gooien er lustig op los tijdens Berkelland Open Dartstoernooi

Ruurlo – Voor het twaalfde achtereenvolgende jaar vond afgelopen weekeinde het Berkelland Open Dartstoernooi bij Gastronomie De Luifel plaats. Voor de derde keer was de LubronGroep hoofdsponsor van het toernooi. Een prettige voortzetting van de samenwerking die vier jaar geleden tot stand kwam.

Door Jan Hendriksen

Elk jaar wordt er weer met veel enthousiasme een gezellig en stimulerend evenement neergezet. Daar is niet alleen Stichting Berkelland Open Darts zeer tevreden over maar ook de hoofdsponsor LubronGroep.

Zaterdag namen 46 koppels deel aan het Berkelland Open Dartstoernooi. Zondag tijdens het individuele toernooi bestond het deelnemersveld uit 119 darters: 90 mannen; 15 vrouwen en vier jongens. Met 119 deelnemers was voorzitter Erik Eggink van Stichting Berkelland Open Darts dik tevreden. Mede in de wetenschap dat er afgelopen weekeinde nog diverse andere dartstoernooien in het land plaatsvonden. "Niet alle toernooien worden op elkaar afgestemd. En dat is best wel jammer", aldus Eggink.

20 banen
De toernooileiding was ook dit jaar weer in handen van Patrick Blansjaar uit Winterswijk. Mede door zijn inbreng had het toernooi een vlot verloop. In totaal werden er op een kleine twintig banen gespeeld..

Hoofdrekenen
Het had absoluut niets te maken met de populariteit van darten als tv-sport. "Ik wilde gewoon beter leren hoofdrekenen. En daarvoor is de dartsport een uitgelezen sport. En dat is de reden dat ik ben gaan darten", zo verklaarde een van de Ruurlose deelnemers Matthijs Denneboom (19).
"Op de basisschool was hoofdrekenen niet mijn sterkste kant. En rekenen is een van de facetten die nadrukkelijk van belang is in de dartsport. Om telkens een leg uit te gooien is het belangrijk om snelle rekensommen te maken om als eerste op nul punten uit te komen, vandaar", aldus Dennboom.

Aan de twaalfde editie van de Berkelland Open Dartstoernooi namen ook weer een aantal oosterburen deel. Zo behoorde de maar liefst 27-voudige Duitse kampioen Andy Kröckel uit Essen tot een van veertien oosterburen.

Jeugdpoule
De jeugdpoule bestond uit vier jongens die onder toeziend oog van zijn moeder Wendy en zijn zusjes Quinte en Quinn in zaal De Rank door de elfjarige Quincy Bruntink uit Neede werd gewonnen. Vader Oscar was op dat moment in actie in de grote zaal van De Luifel. Minder succesvol dan Quincy want hij sneuvelde in de eerste beste knock-out ronde in de winnaars poule.

"In 2009 reikte ik nog tot de finale. Maar dat zat er vandaag niet in", was de conclusie van de Needenaar die afgelopen jaar in Noordijk een nationaal Openbaar Vervoer dartstoernooi voor medewerkers werkzaam in het Openbaar Vervoer organiseerde. En daar had Quincy als zoontje van de organisator als dispensatie speler ook aan mogen deelnemen. "Maar toen kwam ik in de 'prutsers poule' terecht", zo verklaarde Quincy.

Voor alle einduitslagen van het toernooi zie de website


www.berkellandopen.nl