De toneelgroep van Brooks Toneel onder leiding van regisseur Wim Sprukkelhorst (boven tweede van links). Foto: Jan Hendriksen.
De toneelgroep van Brooks Toneel onder leiding van regisseur Wim Sprukkelhorst (boven tweede van links). Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Brooks Toneel brengt met veel enthousiasme

komedie 'Een verhuizing en andere ongemakken'

Ruurlo – Er wordt een klein uur voor aanvang nog volop geklust op het toneel als de eerste bezoekers door de bestuursleden Bart Kuenen en Ina Lusink in zaal De Keizerskroon welkom worden geheten. Toneelverlenging Tot Nut en Genoegen, beter bekend als Brooks Toneel uit de Ruurlose buurtschap 't Broek, speelde zaterdagmiddag 16 januari met veel verve en enthousiasme de komedie 'Een verhuizing en andere ongemakken' voor een uitermate goed bezette zaal. Komende vrijdag- en zaterdagavond gaat 't Brooks Toneel op herhaling.

Door Jan Hendriksen

Op deze zaterdagmiddag is de gratis voorstelling speciaal bedoeld voor de Ruurlose ouderen. Al ruim voor aanvang meldden zich de eerste bezoekers. "Die willen graag vooraan zitten. Daarom zijn ze al zo vroeg", zo verklaart Ina Lusink terwijl 'actrice' Wilma Arink zich met een wat verkouden stem bij de grime meldt waar Dini Ligterink en Gretha Faber al de hoofdrolspelers in de 'schmink' hebben gezet. Regisseur Wim Sprukkelhorst drentelt wat rond en neemt met de geluidsmensen van toneelvereniging De Heide uit Halle de laatste details nog even door. "We werken vandaag voor het eerst met zeer verfijnde microfoons die we aan de decorstukken en in de coulissedoeken boven het toneel hebben bevestigd. En dat moet een nog betere geluidsweergave geven. En ook werken we deze keer met veel geluid- en lichteffecten", zo verklaren de geluid- en lichttechnici Jan Wisselink en Henk Radstake. 'Een verhuizing en andere ongemakken' blijkt een 'geestige' komedie te zijn. De komedie staat garant voor spanning en lekker lachen. Het echtpaar Koenen heeft net een leegstaand herenhuis gekocht. Tijdens de verhuizing gebeuren er vreemde onverklaarbare dingen in het 'spookhuis'. Volgens geruchten heeft de vorige bewoner er zijn vrouw vermoord en is dat de oorzaak van al die mysterieuze zaken. Een simpele verhuizing verandert ineens in een totale chaos. Mede veroorzaakt door een bemoeizuchtige buurvrouw, 'behulpzame' familieleden, de verhuizers, de secretaresse en een monteur van de KPN. Een spiritistische seance, onder leiding van het medium Mathilde moet uitkomst bieden en of dat gaat lukken? Vrijdag- en zaterdagavond geeft 'Brooks Toneel' daar nogmaals antwoord op. De cast van Brooks Toneel bestaat uit Wim Meerbeek, Marjan Nieuwenhave (debuut), Melissa Tragter, Herman Horstman, Annet Nijbroek, Annie Engelberts, Willy Kuenen, Jon Florijn, Wilma Arink en Sandra Berendsen. Wim Sprukkelhorst is regisseur en Joke Aalderink souffleert. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari beginnen de avondvoorstellingen om 20.00 uur. Kaarten hiervoor via tel. 0573 453430.