Ben en Dini Fokkink hebben de tweewielerzaak overgedaan aan Mark Fokkink (l). Foto: Jan Hendriksen.
Ben en Dini Fokkink hebben de tweewielerzaak overgedaan aan Mark Fokkink (l). Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Mark Fokkink Tweewielers

naar Dorpsstraat verhuist

Ruurlo - Fokkink Tweewielers is al sinds 1984 een begrip in Ruurlo. Ben en Dini Fokkink runden namelijk samen 32 jaar met veel enthousiasme en vakmanschap de tweewielerzaak in een huurpand aan de Garvelinkkampweg.

Door Jan Hendriksen

Het bedrijf groeide in de loop der jaren uit tot een breed georiƫnteerde tweewielerzaak die met zijn tijd meeging. Op zeventienjarige leeftijd kwam Mark Fokkink als 'zaterdaghulp' al over de vloer bij 'Oom Ben en Tante Dini. "Ik volgde in die tijd een opleiding tot autotechnicus. Maar al snel kwam ik tot de conclusie dat mijn voorkeur uit ging naar de fietstechniek. Ik ben toen de opleiding fietstechnicus aan het ROC Rijn en IJssel in Arnhem gaan volgen", zo verklaart Mark in zijn nieuwe winkelpand waar tot eind november Etos Angelique was gevestigd. Na zijn opleiding tot fietstechnicus kwam Mark in loondienst van Bennie en Dinie. De laatste jaren werd er samengewerkt middels een Vennootschap Onder Firma (VOF). Vorig jaar toen Dini ook de leeftijd van 65 jaar bereikte besloten Ben en Dini om op termijn een stap terug te doen en de zaak over te doen aan hun neef. "Maar omdat voor Mark de kans zich voordeed om het pand aan de Dorpsstraat te huren is de overname nog onverwachts snel gegaan", zo verklaart Ben. Het pand aan de Garvelinkkampweg was aan een grote noodzakelijke renovatie toe die een flinke investering met zich mee zou brengen. "Het voordeel van het pand aan de Dorpsstraat, dat deel uitmaakt van het winkel- en appartementencomplex 't Antink,is dat het veel centraler gelegen is en kwalitatief in een veel betere staat verkeerd zodat ik er met een minimale investering in kon trekken. Het is een A- locatie. Een mooiere plek is bijna niet denkbaar", aldus Mark de die de tweewielerzaak alleen gaat runnen en in Wichmond woonachtig is. De totale vloeroppervlakte van het pand aan de Dorpsstraat mag dan iets geringer van omvang zijn in vergelijking met de locatie aan de Garvelinkkampweg. Mark: "Ik kan al de fietsen en alle accessoires echter perfect presenteren. De werkplek voor het repareren van de fietsen en e-bikes heb ik achter de balie gesitueerd. Op deze manier ben ik altijd direct aanspreekbaar voor een ieder die de winkel binnenstapt. Op de voormalige locatie was de werkplaats aanpalend aan de winkel."
Momenteel legt Mark de laatste hand aan de inrichting van de winkel. Zo heeft hij onder meer de twee etalageramen die geblindeerd waren weer 'open' gemaakt. "De verkoop is al goed op gang gekomen want de eerste nieuwe fietsen zijn al verkocht vanuit mijn nieuwe locatie. En dat geeft een goed gevoel." Dat goede gevoel hebben met de overname door Mark van hun tweewielerzaak Ben en Dini ook. "We hebben bewust nu door de verhuizing ook ons terug getrokken en de VOF ontbonden. Het is nu tijd om andere leuke activiteiten te ondernemen. We willen via deze weg al onze klanten bedanken voor het gegeven vertrouwen en hopen dat ze ook de weg naar de nieuwe locatie kunnen vinden. Wij wensen Mark dan ook alle succes toe."