De vrijwilligers van Reurpop waren superblij met de prijs. Foto: PR.
De vrijwilligers van Reurpop waren superblij met de prijs. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Reurpop wint award 'Beste Gelderse Muziekevent'

Reurpop wint award 'Beste Gelderse Muziekevent'

Ruurlo - Tijdens een spannende 3voor12 Gelderland Awardshow in Luxor Live, het befaamde Arnhemse poppodium, heeft het Ruurlose muziek- en popfestival Reurpop een prijs in ontvangst mogen nemen. En niet de minste. Het festival mag zich het komende jaar 'Beste Gelderse Muziekevent' noemen. De organisatie is ondertussen alweer druk in de weer om deze titel op 3, 4 en 5 juni wederom waar te maken.

In een gezellig vol Luxor Live vond donderdagavond 7 januari de uitreiking plaats van de 3voor12 Gelderland Awards. Er waren die avond nogal wat categorieën, te weten de award voor beste Gelderse album, EP, albumhoes, videoclip, portretfoto, concertfoto, nieuwkomer, liedje, live-act en tot slot muziekevent. Ruim veertig Reurpop vrijwilligers reisden vorige week af naar Arnhem, in de hoop de award voor die laatste categorie mee naar huis te mogen nemen.
Er zijn de afgelopen weken op de 3voor12 Gelderland Facebookpagina massaal kandidaten aangedragen voor de verschillende categorieën. Voor bands, acts en andere artiesten gold dat de vijf meest genoemden een nominatie verdienden en voorgelegd werden aan een deskundige jury bestaande uit professionals uit de Gelderse muziekwereld. De spanning werd voor de aanwezige Reurpop vrijwilligers flink opgebouwd. De winnaar van de award 'Beste Gelderse Muziekevent' werd namelijk pas aan het einde van de avond gekozen door het aanwezige Luxor Live publiek. "De top drie lag dicht bij elkaar wat betreft aantal stemmen, maar uiteindelijk ging Reurpop met de publieksprijs voor beste Gelderse muziekevenement aan de haal", aldus de redactie van 3voor12 Gelderland. Het festival hield tijdens de awardshow grote muziekevents als Down The Rabbit Hole, de Zwarte Cross en Appelpop achter zich.

Trots
"We zijn trots op iedereen. Dat we dit voor elkaar hebben geknokt en zo strijdvaardig zijn geweest. Dat een kleine gemeenschap als Ruurlo zoiets puur op vrijwillige basis kan neerzetten", zo liet Martijn Klein Brinke, voorzitter van de Stichting De Vrienden van Reurle weten. Ook Sanne Hans, beter bekend als Miss Montreal, en Joost van Oostrum, burgemeester van Berkelland, feliciteerden Reurpop via social media met de prijs.