Gerrie van der Horst (l) achter het orgel en Roelie Bos de initiatiefnemers voor het nieuwe gospelkoor. Foto: Jan Hendriksen.
Gerrie van der Horst (l) achter het orgel en Roelie Bos de initiatiefnemers voor het nieuwe gospelkoor. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Nieuw initiatief: Gospelkoor Aurora

Ruurlo - Gerrie van der Horst en Roelie Bos zijn het duo achter het nieuw op te richten Ruurlose Gospelkoor Aurora. Gerrie van der Horst (63) is een bekende dirigent en zangeres in Ruurlo en omstreken en Roelie Bos (67) heeft al in veel koren gezongen. "Zingen maakt ons blij! Gospel heeft ons altijd geboeid, de boodschap in de liederen, het geloof, de hoop en de liefde", is het credo van het Ruurlose tweetal. Op woensdag 20 en 27 januari zijn er kennismakingsavonden in gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg 12 in Ruurlo. Aanvang 19.30 uur (tot 21.30 uur). Men is van harte welkom op beide of op één van de avonden.

Door Jan Hendriksen

Aurora kent vele betekenissen, van morgenrood, de morgenstond, lichtverschijnsel tot de Godin van de Dageraad. De vele betekenissen zetten Gerrie van der Horst en Roelie Bos graag voort in de veelzijdigheid van Gospelkoor Aurora. Niet alleen Evangelische liederen zullen in het repertoire worden opgenomen. Ook liederen van bekende Nederlanders zal een onderdeel uitmaken, liederen waar een boodschap verteld wordt om de luisteraar te inspireren.

Roelie Bos: "Denk aan 'Mag ik dan bij jou' van Claudia de Breij, een lied van Marco Borsato, maar ook 'Hallelujah' van Lisa. En in veelzijdigheid past ook zo nu en dan een Engelstalig nummer 'You Raise me up' van Josh Groban is daar een mooi voorbeeld van. En natuurlijk mag 'By the Rivers of Babylon' van Boney M niet ontbreken. Veelzijdigheid dus, ook in de koorleden. Vanaf 18 jaar is een ieder woensdagavond 20 en 27 januari van harte welkom een avond mee te zingen om dit te ervaren.

Grote passie
Gerrie van der Horst en Roelie Bos hebben beiden grote passie voor zingen en muziek. Zingen, muziek maken (piano en kerkorgel spelen ) zijn de passies van Gerrie van der Horst.

"Rond 1990 ontdekte ik na een moeilijke periode in mijn leven dat zingen en muziek mij inspireert. Als zangeres heb ik bij verschillende zangpedagogen zanglessen gevolgd.
Als dirigent eerst een cantor opleiding gevolgd om vooral te weten hoe de liturgie in de kerk werkt, daarna bij de SNK en de Hogeschool IDE gestudeerd. Ook lessen gevolgd als zingen met je innerlijke stem en meditatief zingen. Dus om van je hobby je werkt te maken is heerlijk en te weten dat we daarbij geholpen worden door de liefde."

Net iets meer
Roelie Bos heeft al in veel koren gezongen, waaronder jaren geleden in een gospelkoor. "Een Gospelkoor heeft nèt iets meer, het maakt mij blij, de boodschap in de liederen, de vrolijkheid, dat maakt voor mij het zingen meer compleet. Ik ben blij dat ik Gerrie in het projectkoor De Regenboog als dirigent ontmoet heb en we samen dezelfde passie delen. Gerrie weet mensen te enthousiasmeren."

Informatie:
Voor meer informatie: info@gospelkooraurora.nl of tel. 0573 789247 of 06 12834407 en www.gospelkooraurora.nl.