Arno Knapen tekent het contract.
Arno Knapen tekent het contract. Foto:

Flessenactie scholenproject brengt 1235 euro op

Ruurlo - De statiegeldflessen actie in het kader van het Westerbork Scholenproject Ruurlo bij Plus Kogelman heeft maar liefst 1235 euro opgebracht. Tot 31 december kon men de statiegeldfles bonnen inleveren voor het Westerbork Scholenproject bij de Plus. Leden van het Westerbork Scholenproject wil Plus Kogelman en iedereen die een bijdrage heeft geleverd bedanken voor hun medewerking.

Door Jan Hendriksen

De opbrengst draagt, naast andere activiteiten en giften, een steentje bij om de kinderen van groep acht van de vijf basisscholen uit Ruurlo en Mariënvelde kennis te laten maken met Kamp Westerbork. Dit gebeurt onder andere door gastsprekers op de scholen uit te nodigen en een bezoek te brengen aan Kamp Westerbork. De leerkrachten maken het mede mogelijk dit jaarlijks terugkerende project te laten slagen. Dit jaar is een lustrumjaar. Voor de vijftiende keer zullen de bussen met leerlingen van de vijf basisscholen vertrekken voor een bezoek aan Westerbork. Zie facebookpagina van het Westerborkscholenproject.


75.000 euro voor projecten in Oost-Nederland

Regio - Stichting Beheer Natuur en Landelijk Gebied (SBNL) trekt opnieuw geld uit voor ondersteuning van projecten op het gebied van particulier en agrarisch natuur- en landschapsbeheer en historie van het platteland. Alleen projecten in Overijssel en in het gebied ten oosten van de IJssel in Gelderland (Achterhoek en Liemers) komen in aanmerking. Het gaat om projecten op het gebied van agrarisch en particulier beheer van natuur, landschap en cultuurhistorie. Het geld komt uit het Baron en Baronesse van Hemert tot Dingshof – Coldeweij Fonds, dat SBNL beheert.

Particuliere eigenaren van landgoederen en natuurterreinen, Agrarische Natuurverenigingen, organisaties op het gebied van natuur- en landschapsbeheer, met uitzondering van de overheid en TBO's, konden tot eind september 2015 een aanvraag indienen bij SBNL. Iedereen met een goed plan maaket een kans waarbij, in het kader van spreiding in het gebied, nieuwe aanvragers de voorkeur genoten. Het plan moest een blijvend effect hebben en aantoonbaar aansluiten aan een behoefte en voldoen aan de projectcriteria. De precieze voorwaarden zijn terug te vinden op www.sbnl.nl. Een door SBNL ingestelde uitkeringscommissie gaat eerst toetsen of aan de projectcriteria is voldaan. Vervolgens vindt een inhoudelijke beoordeling plaats door dezelfde commissie, waarna zij aan het SBNL-bestuur voorstellen doet om een of meer projecten met een uitkering te honoreren.

SBNL probeert door verantwoord te beleggen jaarlijks een uitkering te doen uit het Fonds om zo projecten te ondersteunen. Het is voor de derde keer dat SBNL geld vrijmaakt uit dit fonds. Eerder kon zij in de afgelopen twee jaar twaalf projecten honoreren. Deze projecten zijn reeds uitgevoerd of nog gaande. Het Fonds is ontstaan uit een grote erfenis, die SBNL eind 2010 kreeg na het overlijden van mevrouw mr. D.T. baronesse van Hemert tot Dingshof-Coldeweij. Samen met haar man mr. C.J. baron van Hemert tot Dingshof was zij een groot liefhebber van de schoonheid van de natuur en van de historie van het platteland.


Informatie avond over Scandinavië

BORCULO - Altijd al een keer naar Noorwegen of IJsland gewild? Maar vindt u het lastig om dit zomaar even te besluiten?

VakantieXperts Avanti houdt op woensdag 20 januari een informatie avond Scandinavië. Laat u inspireren door Michel Houmes van Buro Scandinavië. Hij zal vertellen over Noorwegen en IJsland en dit zal geïllustreerd worden met mooie beelden van deze landen. Ook zal er iets verteld worden over een eigen groepsreis naar IJsland die wij organiseren met vertrek 24 juni 2016. De avond vindt plaats in Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 in Borculo. Deze avond is gratis toegankelijk, maar het aantal plekken is beperkt. Meld u daarom direct aan. Zie de advertentie elders in deze krant voor meer informatie.


Arno Knapen tekent contract bij v.v.Reünie

BORCULO - Woensdagavond 6 januari heeft Arno Knapen in de bestuurskamer van vv Reünie zijn handtekening gezet onder zijn contract en daarmee is hij nu officieel de trainer van Reünie 1 in het seizoen 2016-2017. Dit gebeurde onder toeziend oog van het bestuur van Reünie: Thijs Bouwhuis, Robert Rinders en Gerrit Wansink.