In Koffiecafé de Zoete Inval ontmoeten bewoners van De Bruil en 't Broek elkaar. Foto: PR.
In Koffiecafé de Zoete Inval ontmoeten bewoners van De Bruil en 't Broek elkaar. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Koffiecafé 'de Zoete Inval' ontmoetingsplek voor

bewoners van de buurtschappen De Bruil en 't Broek

Ruurlo - Ontmoeten en verbinden, dat zijn de twee hoofdzaken waar het om draait bij het Koffiecafé De Zoete Inval' voor de buurtschappen De Bruil en 't Broek. Elke eerste woensdagochtend van de maand kunnen buurtbewoners en andere belangstellenden (jong en oud) in school De Driesprong terecht voor koffie, thee, een praatje, soms een activiteit en altijd voor gezelligheid.

Twee jaar geleden opende het koffiecafé zijn deuren in het noodlokaal van openbare basisschool De Driesprong aan de Batsdijk. Het koffiecafé voorziet in een behoefte gezien het aantal mensen dat maandelijks op de koffie komt. Het idee is een initiatief van de commissie Buurtschappenbeleid van De Bruil en omstreken. Naast de maandelijkse koffieochtenden wordt het koffiecafé ook gebruikt voor vergaderingen, bijeenkomsten, creatieve avonden (bloemschikken, proeverijen, etc.), peuteractiviteiten voor kinderen die nog niet nar school gaan en cursussen. Vorig jaar is een bijdrage gevraagd van het Coöperatiefonds van de Rabobank voor de aanschaf van onder andere een keukentje, meubilair, etc. Het was een enorme opsteker dat het koffiecafé genoeg stemmen kreeg om voor de financiële steun in aanmerking te komen. "We zijn inmiddels een jaar verder, en dankzij intensieve samenwerking tussen alle betrokkenen, heeft het koffiecafé een mooi plaatsje in het schoolgebouw gekregen. Door vrijwilligers is hard gewerkt om een keukentje te installeren. Verder is er nieuw meubilair aangeschaft en decoratiemateriaal om het geheel aan te kleden. Een beamer voor presentaties kan natuurlijk ook niet ontbreken", zo verklaart Ans van Delft van de commissie Buurtschappenbeleid van De Bruil. De commissie Buurtschappenbeleid is erg blij met de financiële steun van het Rabo Coöperatiefonds. Mede hierdoor is voor de buurtschappen Broek en Bruil een blijvende plek van ontmoeting en verbinding gerealiseerd.

Buurt Whats-App
De eerste activiteit die nu op de agenda staat is de startavond van de Buurt Whats-App op 18 januari om 20.00 uur. Op deze avond zullen de buurtcommissies van 't Broek en Omstreken en De Bruil en Omstreken in samenwerking met gemeente Berkelland en de politie een buurt Whats-App starten om de veiligheid in de buurtschappen te vergroten. Belangstellenden zijn welkom.

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die zich richt op het signaleren van verdachte situaties. Het dient als moderne vorm van buurtwacht. Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.