Concert De Berkelzangers in Zaal Peters

REGIO - Het mannenkoor De Berkelzangers uit Borculo houdt op vrijdagavond 18 december haar jaarlijkse concert. Dit wordt gehouden in Zaal Peters in Borculo. De zaal is open vanaf 18.45 uur en het concert begint om 19.30 uur. De donateurs van De Berkelzangers zijn hiervoor uitgenodigd en deze hebben gratis toegang. Voor overige belangstellenden is de toegangsprijs €7,50 per persoon. De ontvangst is met een gratis kop koffie. Het is bekend dat De Berkelzangers veelal ook andere solisten of groepen uitnodigt op haar concerten. Zo ook deze keer. Dit jaar treedt op het duo Dianne Marsman en Martin Essink. Dit duo heeft onder andere liedjes in het Achterhoeks dialect op hun programma staan. Verder zal Leon van der Meer optreden. Leon vertolkt nummers van artiesten zoals John Denver, Simon & Garfunkel en James Taylor, maar hij brengt ook eigen nummers. Na afloop van het programma is er gelegenheid tot gezellig nazitten. De Berkelzangers is een Mannenkoor met ruim 40 leden en is ontstaan in 1996. Het koor viert in 2016 haar 20-jarig bestaan.


www.deberkelzangers.nl


Kerst in de Protestantse gemeente Eibergen-Rekken

EIBERGEN/REKKEN - Op 24 december is er om 19 uur kinderkerstfeest in De Oude Mattheüs. Het is een feest met kerstspel en chocolademelk na de dienst.

Ook op kerstavond is er in Rekken een dienst in de Antonius om 22.30 uur met medewerking van Crescendo onder leiding van Jos Raanhuis in de begeleiding van de samenzang. In Eibergen, in De Oude Mattheüs, is er ook om 22.30 uur een kerstavonddienst; daar zal 'Animo' onder leiding van Annemarie Westhuis de kerstsamenzang opluisteren. Zowel in Eibergen als in Rekken zullen Midwinterhoornblazers het Licht van de geboorte van Jezus aankondigen. Voorafgaand aan de dienst van Eibergen wordt aan de aanwezigen chocolademelk en glühwein aangeboden.
Op 25 december is er zowel in Eibergen als in Rekken een kerstochtenddienst. In beide diensten zullen de plaatselijke cantorijen zingen.
Tenslotte op 26 december is men welkom bij de Kerst-Inn in De Oude Mattheüs van 14.00 tot 16.30 uur. Koffie/thee/limonade met kniepertjes, koekjes, kerstzang en een praatje zijn de bekende ingrediënten van deze middag.


Glazen Huus Beltrum viert eerste lustrum

BELTRUM - Vijf jaar geleden begon het met een radio-uitzending vanuit de Witte Olifant, waarin het toch wat behelpen was. Nu staat er met Oud en Nieuw een grote feesttent op het Mariaplein. Het Glazen Huus is in vijf jaar uitgegroeid tot een evenement met allure.

Het eindejaarsfestival, want zo kun je het Glazen Huus inmiddels wel noemen, begint op de zogenaamde Derde Kerstdag. Deze 'derde zondag' staat voor het merendeel in het teken van live-muziek. In de tent start om 16.00 uur Bjorn Wouters met een semi-akoestische sessie. Waarna hij het podium zal vrij maken voor de Travelin' Band, een gerenommeerde CCR-Tributeband uit deze regio. En als tenslotte zal DJ Roel met een paar opzwepende beats de eerste avond afsluiten.
De dagen voorafgaand aan de jaarjaarwisseling zorgt de Stichting Jongerenwerk Beltrum weer voor het nodige vertier. Op 29 december zullen de bakkers van SJB 's avonds in de tent beginnen met het bakken van de duizenden oliebollen. De hele nacht zal er moeten worden doorgebakken om de volgende dag heel Beltrum van de oliebollen te kunnen voorzien. Op het moment dat de eerste oliebollen het vet in gaan, gaat ook het Glazen Huus de ether in en begint de radiomarathon. Zoals altijd is de uitzending weer te beluisteren op 99.5 fm.
Op de een na laatste dag van het jaar is er 's avonds in de feesttent een Request Party, waarbij het publiek allerlei verzoekjes kan indienen bij de diverse DJ's van die avond. De hele avond zal live worden uitgezonden en de Party in de tent begint om 20.00 uur. Het eindejaarsfestival eindigt met een groots feest op Nieuwjaarsnacht.