'Oude meester' en Frank Weetink . Foto Bas Weetink.
'Oude meester' en Frank Weetink . Foto Bas Weetink. Foto:

'Oude meester' opent expositie

EIBERGEN - Op 20 december houdt de Kunstkring BArt een expositie in Villa Smits, de voormalige burgemeestersvilla in Eibergen. Zestien kunstschilders en 3D-kunstenaars zullen op deze dag hun werk vertonen. Tevens is er buiten een demonstratie houtbewerking door Dolf Bierhuizen.

Door Rob Weeber

De tentoonstelling wordt geopend door kunstminnaar Frank Weetink die gekleed zal gaan in de stijl van de oude meester Rembrandt. Frank stond recent model voor het boekje "Oude meesters van nu", waarin leden van BArt zijn geportretteerd in de stijl van Rembrandt.

Enkele deelnemende kunstschilders zijn Miny Stoltenberg en Marianne Appels. Miny is een van de oudste actieve leden van de Kunstkring BArt en begon pas rond de eeuwwisseling met schilderen. Zij maakt aquarellen die voornamelijk als thema het buitenleven hebben. Marianne Appels vertoont onder meer haar bekende werk 'Sterrennacht boven de Berkel. Dit schilderij is geïnspireerd op het beroemde werk van Van Gogh, getiteld 'Sterrennacht boven de Rhône'.

Houtsculpturist Harry Lankveld exposeert met twee grote beelden, 'Moeder en kind' en 'Bloemenrank en vruchtenrank'. Harry is zeer bedreven in de techniek van de oude houtsnijkunst en verwerft regelmatig bijzondere opdrachten als gevolg daarvan.

Ook keramisten Louise Bierhuizen en Hilde Grooters doen mee. Louise toont een mooie combinatie van walnoothout en keramiek en Hilde heeft haar 'Reurei' meegenomen dat tijdens de jubileumwedstrijd van de Kunstkring BArt de derde Publieksprijs heeft gewonnen. Verder zal het bijzondere werk van keramiekechtpaar André en Jeanne te Dorsthorst uit Haarlo te zien zijn. André behaalde de tweede Vakjuryprijs tijdens de jubileumwedstrijd van BArt.

De expositie valt samen met de Midwinterhoornwandeling van de Midwinterhoorngroep Eibergen. Deze wandeling wordt al voor de 15e keer gehouden. Deelnemers kunnen tussen 12.00 en 14.00 uur starten vanaf Villa Smits in Eibergen. Er is een 9 km lange tocht uitgezet die desgewenst individueel ingekort kan worden. Langs de route die door fraai en afwisselend landschap voert, staan zo'n 30 blazers uit Eibergen, Beltrum, Kotten en Neede. Halverwege is er bovendien gelegenheid tot koffie of glühwein. Ook kan men tijdens de tocht de bouw van een midwinterhoorn, een levende kerststal en 2 musea bezichtigen.

De kunstexpositie in de Villa Smits is tussen 11.00 – 17.00 uur te bezoeken. Hij wordt om 11.30 uur officieel geopend. Locatie Villa Smits, Grotestraat 30, Eibergen. Datum: zondag 20 december.