Vlnr. Brigitte Hengeveld 3e pl. 1e pl Kevin Tuitert en 2e pl Cheryl Hengeveld
Vlnr. Brigitte Hengeveld 3e pl. 1e pl Kevin Tuitert en 2e pl Cheryl Hengeveld Foto:

Acht podiumplaatsen judoka's 't Höfke in Hengelo

HENGELO– De sportzaal aan de Sportlaan Driene te Hengelo (Ov.) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport. Hier werd voor de 1e keer het zogenaamde JSH-Opstapjudotoernooi gehouden voor jeugdjudoka's van 6 tot en met 14 jaar tot de groene band ofwel de 4e Kyu.

In totaal deden er ruim 200 judoka's mee aan dit evenement afkomstig van judoverenigingen uit de regio's Twente, Salland, Achterhoek en Zutphen. Ook Judovereniging 't Höfke uit Neede was vertegenwoordigd met 9 deelnemers waarvan er acht een podiumplaats wisten te behalen.
Een 1e plaats was er voor: Kevin Tuitert, poule 4 jongens 7 - 8 jaar t/m 25 kg, Janiek Oltvoort poule 21 jongens 9 – 10 jaar t/m 35 kg
Een 2e plaats was er voor: Cheryl Hengeveld poule 12 meisjes 7- 8 jaar t/m 30 kg, Lisa Tuitert poule 18 meisjes 8 - 9 jaar t/m 30 kg

Een 3e gedeelde plaats was er voor: Brigitte Hengeveld poule 12 meisjes 7- 8 jaar t/m 30 kg, Mandy Vonder poule 19 meisjes 9 - 10 jaar t/m 50 kg, Ramon Vonder poule 29 jongens 10 - 11 jaar t/m 45 kg, Anouk Vonder poule 31 meisjes 10 - 11 jaar t/m 50 kg.


Winterrijdag bij Cactus Oase

RUURLO - Er zullen geen sneeuwvlokken dwarrelen in Belevingspark CactusOase. Toch is op zondag 13 december een deel van de 400 m² grote LGB-baan bedekt met sneeuw vanwege de jaarlijkse winterrijdag van modelspoorvereniging 'De Seinpaal'. Dit jaar luidt het thema op deze baan Zwitserland. Er zullen dan ook geen Amerikaanse, maar Zwitserse treinen rijden.

Gasten die een LGB-trein bezitten worden van harte uitgenodigd om hun 'ijzeren ros' een tochtje te laten maken door dit bijzonder rotslandschap in kerstsfeer. Als het zo tegen vier uur begint te schemeren komen de vele lichtjes helemaal tot hun recht en blijkt dat ook het laatste uurtje de moeite waard is. Alle andere clubbanen zijn eveneens in vol bedrijf. U kunt zien wat ervoor zorgt dat elke trein keurig op tijd vertrekt en op de juiste plaats weer aankomt. In de clubruimte toont het oudste lid van de vereniging zijn nieuw, zelfgebouwd model: 'Schwein Schnutchen'. Een speciale taak is weggelegd voor de Thomastrein. Hij is onderdeel van een spel voor kleine machinisten en wagenbeladers. In de kantine vindt een minimarktje plaats met stands van onder andere Joke Verstege terecht voor leuke creaties van speksteen, Erna en Peter Olthof tonen hun quilts die slechts met behulp van naald, draad en schaar op ambachtelijke wijze zijn gemaakt. Anny Cactus (Passie voor Leven) kan bezoekers alles vertellen over de gezondheidsplant Aloe vera en haar producten en over de bijzondere werking van Energetix Magneetsieraden
Het voorste gedeelte van de CactusOase is gratis toegankelijk. Bezichtiging van het Cactuspark kost de normale entree. Belevingspark CactusOase, Jongermanssteeg 6, Ruurlo, Tel.: 0573 451817, website: www.cactusoase.nl e-mail: info@cactusoase.nl, www.deseinpaal.nl en www.facebook.com/deseinpaal


Kerstpakkettenactie lichtpuntje voor minima in Berkelland

Berkelland - Het is voor de tiende keer dat de Stichting Kerstactie van de gezamenlijke Katholieke en Protestantse Kerken in de gemeente Berkelland de Kerstpakkettenactie organiseren.

Mensen met een klein inkomen wil de Stichting Kerstactie een pakket levensmiddelen aanbieden van goede kwaliteit, als lichtpuntje met Kerst, het feest van het licht. Alhoewel de economie aantrekt zien we dat de werkloosheid nog weinig afneemt, waardoor veel mensen moeten leven van een minimaal inkomen. "We doen dit voor iedereen, christenen, moslims of niet gelovigen. De aanmelding voor een kerstpakket loopt via de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Schuldhulp Op Maat, Maatschappelijk Werk van het Team voor Elkaar en de Voedselbank. De aanmeldingsperiode is inmiddels afgesloten en 388 mensen hebben aangemeld voor een Kerstpakket", aldus Joop Huisman namens de Stichting Kerstactie van de gezamenlijke Katholieke en Protestantse Kerken in de gemeente Berkelland.
Een belangrijk deel van de inkomsten wordt verkregen door giften van particulieren en bedrijven en via acties en collecten. Men kan de stichting helpen met een bijdrage op banknummer NL24RABO01356.53.347 t.n.v. Stichting Kerstactie Kerken Berkelland. Voor meer informatie zie: www.kerstactieberkelland.nl.