Afbeelding
Foto:

Senioren- en tabletcafé in teken van Oud Neede

NEEDE - Donderdag 3 december (14.15-15.30 uur) staat het senioren- en tabletcafé in het teken van Oud Neede. De Historische Kring is aanwezig met een nieuwe presentatie van Needse historische foto's én oude klassenfoto's. Ook wordt er digitaal gezocht naar oude foto's en historische informatie.

Leden van de Historische Kring Neede geven uitleg bij de fototentoonstelling. De presentatie is ook na 3 december in de bibliotheek te bekijken.
Tijdens het tabletcafé krijgen aanwezigen van Ben Wuring uitleg over het zoeken naar historische informatie op internet.


Collecte Diabetes Fonds levert 2300 euro op

Neede-Rietmolen-Noordijk - Ruim 40 vrijwilligers gingen begin november in de voormalige gemeente Neede op pad voor het Diabetes Fonds. Gezamenlijk haalden zij met de collectebus ruim € 2300,00 op.

Met dit geld kan het Diabetes Fonds onderzoek financieren naar de genezing van diabetes, onderzoek naar betere behandelingen van diabetes en de gevolgen ervan. En zodoende bijdragen aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes.

Het Diabetes Fonds houdt elk jaar een collecte. Er is binnen het team van collectanten altijd behoefte aan nieuwe mensen. Wie eem paar uur wil helpen kan zich aanmelden bij de collecteleider Anja Schutten. Tel. 0545-295467. De collecte 2016 zal plaatsvinden in week 45, 1 tot en met 7 november.


Kinderkookcafé bij BSO Villa Bonbini

NEEDE - Bij BSO Villa BonBini en BSO AllesKids beide in Neede, verzinnen ze telkens nieuwe thema's om de buitenschoolse opvang voor kinderen leuk en leerzaam te maken. In oktober is het Kinderkookcafé van start gegaan. Kinderen organiseren een diner voor de papa's en de mama's en vanaf de eerste keer was het een groot succes. Het smaakte letterlijk naar meer. Vandaar dat BSO Villa BonBini heeft besloten om één keer per maand het Kinderkookcafé te organiseren.

Teamleider Gerda Vennegoor of Hesselink vertelt dat ouders heel enthousiast zijn: "Elke maand kunnen ouders zich aanmelden voor het diner. Ze vinden het geweldig leuk om hun eigen kind als kok aan het werk te zien. Bovendien is het fijn om na het werk om kwart over vijf meteen aan te kunnen schuiven. Ik vind het ook leuk om te zien dat ouders dankzij het Kinderkookcafé in gesprek komen met andere ouders. Die zien ze normaal maar heel kort tijdens het brengen en halen. Zo is het café ook van toegevoegde waarde voor de onderlinge contacten."

Volgens Gerda vinden de kinderen het leuk om samen met de pedagogisch medewerkers alles te mogen doen en regelen: "Zo leren ze van alles. Nadenken over wat je ouders lekker vinden, de ingrediënten op een boodschappenlijstje zetten, alles wegen, snijden en kruiden. Tenslotte natuurlijk het echte koken en bakken. Maar ook het tafeldekken is een klusje om over na te denken: hoeveel borden zijn er nodig, hoeveel bestek en bekers. En een leuke tafelsetting maken: alle namen van de gasten op een kaartje bij het bordje leggen. Het leukste moment is als ze papa en mama naar de tafel begeleiden en vol trots het eten kunnen uitserveren. Je ziet elk kind groeien in zijn rol en het zorgt voor zelfvertrouwen. Heel mooi om mee te maken."


Graven trainer bij VIOS

BELTRUM - VIOS Beltrum heeft met ingang van het volgend seizoen een nieuwe coach. Manfred Graven volgt Harold Gierman op, die na vijf seizoenen VIOS gaat verlaten.

"Zijn CIOS-achtergrond, het tikkeltje bravoure en kijk op het moderne voetbal gaven ons de doorslag." Bas Hommelink spreekt namens de technische commissie van de ideale trainer voor VIOS. "Hij past bij de cultuur van de club en heeft zelf op hoog niveau gevoetbald. Bovendien sluiten onze gezamenlijke ambities naadloos aan."
De in Aalten woonachtige Graven (36) is vol trots. "VIOS staat al jaren bovenaan mijn verlanglijstje. Ik ben erg onder de indruk van de progressie die de club qua professionaliteit en ambiance de laatste jaren heeft doorgevoerd. Het voetbalvermogen maakt grote indruk onder het trainersgilde. Met het flinke aantal jeugdtalenten zie ik ruime mogelijkheden om de ingezette koers verder uit te bouwen."
Graven is nu voor het tweede jaar trainer van KSV en heeft zich als voetballer verdienstelijk gemaakt voor onder andere AZSV en SDOUC.