Sint bezoekt het Sinterklaasmuseum in Neede.
Sint bezoekt het Sinterklaasmuseum in Neede. Foto: PR

Zwarte Pietenspektakel bij Sinterklaasmuseum

NEEDE - Het jaarlijkse Zwarte Pietenspektakel bij het Sinterklaasmuseum op de laatste vrijdag van november is jaarlijks een zoete inval. Sinterklaas schudt in het museum handjes van jonge en oudere fans en krijgt de nodige tekeningen en kleurplaten aangeboden.

Dat dit alles wordt beloond met een snoepzakje maakt alles nog mooier en spannender. Buiten zijn de klimpieten bezig om met name de kinderen te laten zien hoe ze oefenen in het klimmen. Natuurlijk mogen ook de bezoekertjes, als ze dat willen, even in de touwen hangen om daarna trots aan de ouders en grootouders te vertellen dat zij ook een beetje klimpiet waren.

Achter het museum, in de ruime tuin, demonstreren inpakpieten hun kunnen. Een enkele keer verandert zelfs een kind compleet in een pakje. De bakpieten bakken de een na de andere bakplaat vol verse pepernoten en vertellen zelfs hoe ze de lekkerste pepernotentaart maken. En als omapiet dan ook nog warme chocolademelk heeft is het feest helemaal compleet.


Protestante Kerk Neede presenteert zich op de Adventsmarkt

NEEDE - Op 11 december houdt de Protestantse Gemeente in Neede de jaarlijkse Adventsmarkt. Deze markt zal van 13.00 uur tot 18.00 uur plaatsvinden in en voor de Grote Kerk in Neede. Zoals men gewend is, worden er vers gebakken oliebollen verkocht. Verder zijn knieperkes, handgemaakte kaarten, kerststukjes, kerstversiering (handgemaakt en tweedehands), grafkransen/graftakken en een loterij aanwezig. De opbrengst van de adventsmarkt komt ten goede aan het Project in India: India ontwikkelt zich in een snel tempo. Nieuwe gebouwen rijzen als paddestoelen uit de grond. Er is veel behoefte aan bouwmaterialen. Bij Chennai in Tamil Nadu in Zuid-India werken duizenden kinderen met hun ouders in 21 steengroeves, hoewel dit officieel verboden is. De organisatie Maega Trust zet zich in om deze kinderen weer naar school te laten gaan en hun ouders een beter bestaan te bieden om de spiraal van armoede te doorbreken.

De ZWO commissie probeert onder andere door het organiseren van deze adventsmarkt aandacht te vragen voor het werk van Maega Trust en hen te steunen met de opbrengst van de markt.