Veel belangstelling voor eerste bijeenkomst. Foto: Kyra Broshuis.
Veel belangstelling voor eerste bijeenkomst. Foto: Kyra Broshuis. Foto: Kyra Broshuis

Kick off Samenloop voor Hoop succes

BERKELLAND - Henny Boevink is zeer tevreden over het verloop van de kick off voor de Samenloop voor Hoop van Berkelland. Tijdens het weekend van 11 en 12 juni 2016 wordt deze loop voor het eerst georganiseerd in Eibergen. De loop is een evenement voor iedereen die met kanker te maken heeft gekregen.

Door Kyra Broshuis

Al 17 deelnemende teams
"Het was een geweldige avond. We hebben ontzettend veel mensen mogen ontvangen en de reacties waren bijzonder positief", vertelt Henny Boevink. Zij is secretaris van de afdeling Berkelland van het KWF. Samen met haar collega-bestuursleden, Arthur Heister (voorzitter) en Alfons ten Hoopen (penningmeester), is Boevink druk bezig met het voorbereiden van de SamenLoop voor Hoop. "We hebben op deze eerste voorbereidingsavond al 17 teams mogen inschrijven, een geweldig resultaat. Maar dit is pas het begin."
De bezoekers van de kick off hebben een goed beeld gekregen wat de Samenloop voor Hoop nu eigenlijk is en wat er allemaal voor nodig is om een dergelijk evenement te organiseren. De filmpjes die getoond werden gaven een duidelijk beeld. Tussendoor werden de aanwezigen ook nog verrast met een muzikaal optreden van 'Buitengewoon'. De organisatie van deze avond staat de komende periode op verschillende kerstmarkten in Berkelland om de loop te promoten.

24-uurs wandelestafette
De loop, die in juni wordt gehouden, is een 24-uurs wandelestafette lopen teams van 10 tot 15 personen rondjes op het parcours. De teamleden wisselen elkaar hierbij af. Daarnaast zijn er muzikale optredens, verschillende ceremoniën en allerlei fondsenwervende acties van de deelnemers. "Het is een evenement met een aantal ceremoniën waaronder de openingsceremonie. Hierbij lopen survivors (kanker- en ex-kankerpatiënten) de eerste ronde over het parcours. Daarbij worden ze aangemoedigd door familie en andere toeschouwers. Dat is altijd een emotioneel en zeer indrukwekkend moment. 's Avonds worden de kaarsenwenszakken, die vooraf gekocht worden en voorzien worden van persoonlijke teksten of tekeningen, met een brandende kaars erin langs het parcours gezet. De wandelaars worden dan 's nachts begeleid door een zee van lichtjes.", vertelt Boevink.

Een hele klus
Om een dergelijk evenement te kunnen organiseren voor de gehele gemeente Berkelland, zijn er veel mensen nodig. "Het is inderdaad een hele klus. We hebben dan ook mensen nodig voor onder andere de teamwerving, sponsoring, logistiek, amusement en tal van andere zaken. Ook tijdens het weekend van 11 en 12 juni 2016 kunnen we hulp gebruiken. We hopen natuurlijk dat er ontzettend veel teams mee gaan doen. Dat kunnen teams zijn vanuit een vereniging, maar ook van families, buren, vrienden of collega's."

Wie mee wil werken kan contact opnemen met Arthur Heister (arthur.heister@outlook.com), Alfons ten Hoopen (alfons@tenhoopenneede.nl) of Henny Boevink (hboevink@versatel.nl) of via 06-51407245.


www.samenloopvoorhoop.nl