Afbeelding
Foto: PR

Met Theaterbus naar Zesde Symfonie van Gustav Mahler

BERKELLAND - De Theaterbus van de KunstKring Ruurlo opent het seizoen meteen spectaculair. Op vrijdag 13 november staat namelijk de Zesde Symfonie van Gustav Mahler op het programma, uitgevoerd in Theater Orpheus in Apeldoorn door het Gelders Orkest in samenwerking met het Symfonie-orkest onder leiding van de Roemeense dirigent Cristian Mandeal.

De Zesde Symfonie, die Mahler zelf zijn 'allerpersoonlijkste symfonie' noemde, gecomponeerd voor zijn geliefde Alma, is een buitengewoon aangrijpend meesterstuk. Het is een uitdaging voor de liefhebbers en een buitenkans om met de componist kennis te maken, want het werk wordt niet vaak geprogrammeerd, niet in de laatste plaats vanwege het reusachtige aantal van 120 musici dat nodig is. Het Gelders Orkest en het Symfonieorkest slaan dit seizoen de handen ineen om dit magistrale werk uit te voeren.

Het klassieke meesterwerk wordt begeleid door de extraverte Roemeense dirigent Cristian Mandeal, gelauwerd specialist in het laatromantisch repertoire. Met 120 musici zal dit concert Theater Orpheus in Apeldoorn laten zinderen.
Mahler schrijft zijn Zesde symfonie in de gelukkigste periode van zijn leven. Hij vereeuwigt Alma op grootse wijze. Tegelijkertijd is het werk doordrenkt van tragiek en slaat het noodlot genadeloos toe. Na de generale repetitie, voor de wereldpremière in 1906, zien getuigen Mahler 'ijsberend, handenwringend, snikkend en buiten zichzelf' in zijn kleedkamer.

Nu opgeven
Luisteren naar de muziek van Mahler is een uitdaging. Iedereen kan deze uitdaging aangaan door zich voor 5 november via de website op te geven. De prijs voor een kaart 2e rang bedraagt € 32,00, voor de bus betaalt men € 10,00. Informatie over de vertrektijden en -plaatsen in Borculo en Ruurlo (en eventueel Vorden) ontvangen de deelnemers per e-mail ongeveer een week vóór de voorstelling.


www.kunstkringruurlo.nl of telefonisch: Ton van Uem, 0545 272754