Documentairemaker Ton Kraayenvanger.  Foto: Jytte Mellvang
Documentairemaker Ton Kraayenvanger.  Foto: Jytte Mellvang Foto: Jytte Meilvang

Ton Kraayenvanger naar Quatar

Documentaire- maker naar filmfestival

NEEDE - Voor het tweede jaar achtereen is een documentaire van de Needse film- en documentairemaker Ton Kraayenvanger uitgekozen om te worden vertoond op het Al-Jazeera International Documentary Film Festival in Doha, Quatar. Het festival bestaat sinds 2005 en wordt jaarlijks in hotel Ritz-Carlton Doha gehouden door Al-Jazeera Network.

Door Rob Weeber

Doel van het festival is het stimuleren van het onderlinge begrip tussen de verschillende culturen in de wereld, met name door het maken en uitbrengen van documentaires. Het thema dit jaar is 'Horizons'. Iedereen kan meedoen, willekeurig uit welk land. Dit jaar zijn er zo'n 1200 inzendingen, afkomstig uit 60 landen. Kraayenvanger stuurde zijn inzending in de categorie onafhankelijk filmmaker in. Zijn werk wordt niet in opdracht gemaakt, maar komt voort uit zijn liefde voor reizen en zijn interesse in de cultuur en (politieke) ontwikkelingen binnen de landen die hij bezoekt. Zijn documentaires zoeken altijd de confrontatie met datgene wat er officieel bericht wordt en datgene wat er werkelijk gebeurt. Hij is al in veel landen geweest, waaronder Myanmar, waar hij een documentaire over de politieke ontwikkelingen onder de titel 'De Tante' maakte. "Het maken van een documentaire kost best veel voorbereidingstijd", aldus Kraayenvanger. "Ik wend mij niet tot de ambassades, maar zoek de mensen die ik in het betreffende land wil spreken via het internet.


Lees verder op pagina 3


Spelen in Little Mermaide

Berkelland - Jongeren van 12 – 19 jaar hebben zaterdag 28 november de unieke kans om auditie te doen voor en mee te spelen in de Disney-musical The little Mermaid, geproduceerd door het Segnocollectief. Zij verzorgen op hoog niveau muziekonderwijs in Berkelland. Een aantal enthousiaste docenten wil jongeren de kans geven om onder leiding van professionals een Disney-verhaal in een heus theater – 't Spieker in Eibergen – te brengen. Iedereen die het leuk vindt om te acteren, zingen en dansen wordt uitgenodigd om zijn of haar kunsten te laten zien.


Lees verder op pagina 15