Schrijver Rob Weeber.
Schrijver Rob Weeber. Foto: Rob Stevens

Rob Weeber schrijft: 'Het bos achter de houtstructuur''

EIBERGEN - Rob Weeber stelt zijn leven in dienst van het schrijven. Hij is er zo langzamerhand fulltime mee bezig. Rob is verslaggever voor het Achterhoek Nieuws, schrijft jubileumuitgaves voor bedrijven en heeft net zijn derde thriller opgeleverd met de titel 'Het bos achter de houtstructuur'. Het boek ligt nu voor 19,95 euro in Eibergen bij boekhandel Gellekink en in Neede bij boekhandel Kramer. In afwachting van het moment dat uitgevers brood zien in het uitgeven van zijn boeken geeft hij zijn titels nu nog in eigen beheer uit.

Door Rob Stevens

'Het bos achter de houtstructuur' is inmiddels zijn derde boek. Eerder verschenen 'De 10e kruistocht' en 'Levende containers' van zijn hand. Rob: "Ik heb inmiddels een paar honderd boeken verkocht. De lezers zijn vrij unaniem in hun oordeel. Mijn boeken lezen makkelijk. Als je er eenmaal in begonnen bent wil je het boek ook uitlezen, weten hoe het afloopt. In mijn nieuwe boek 'Het bos achter de houtstructuur' staat Peter Aruu centraal. Als hij ingaat op een uitnodiging van zijn vroegere jeugdliefde Sofie om zijn vakantie in de Achterhoek te vieren, raakt hij al gauw verstrikt in een gecompliceerde moordzaak. Uiteindelijk vindt hij samen met een oud-collega van de Doetinchemse recherche en een paranormaal begaafd iemand het motief. Daarbij komt het tot een ultieme confrontatie met het kwaad."

Rob: "De hoofdpersoon Peter Aruu zal ook in mijn volgende boek terugkomen. De inspiratie voor dit boek heb ik opgedaan toen ik met een vrouw in Borculo in contact kwam die over een paranormale begaafdheid beschikt. Zij had zo haar twijfels om over te gaan tot de aankoop van een boerderij. Zij voelde namelijk dat er in het bos bij de boerderij dingen waren gebeurd die het daglicht niet konden velen. De vrouw vroeg daarom, een ook paranormaal begiftigde vriendin, om advies. De vriendin had beelden bij het bos die de gevoelens van haar vriendin bevestigden. Dat verhaal heb ik als vertrekpunt voor dit boek genomen. Voor de omslag van het boek heb ik toestemming van kunstenaar Marlies Swartouw uit Neede gekregen voor het gebruik van een aquarel van haar."

Voor Rob Weeber's volgende boek staat al een afspraak gepland met een internationaal rechercheur die hem de inspiratie moet opleveren voor het volgende boek. In huize Weeber puilt de boekenkast uit van de thrillers: Ludlum, Follet, Le Carré, Brown, etc.. Het verraadt zijn passie. Sinds een aantal jaren prijkt in dat illustere rijtje ook de naam Weeber.