Finalisten HE5, met  links clubkampioen 2015 Dennis de Jong.
Finalisten HE5, met links clubkampioen 2015 Dennis de Jong. Foto: Rob Weeber

Clubkampioenschappen TV-Neede weer groot succes

NEEDE - Afgelopen week zijn de clubkampioenschappen bij de TV-Neede (tennisvereniging Neede) gehouden, het jaarlijkse begin van de tweede seizoenshelft. Net zoals vorig jaar deden er weer zo'n 60 leden aan het toernooi mee, waarmee het deelnemersaantal op peil bleef ten opzichte van vorig jaar.

Door Rob Weeber

Een mooie prestatie van de driekoppige organisatie die de laatste jaren meer moeite moet doen om de deelnemers op de baan te krijgen. Mede-organisator Maarten Rambach geeft aan dat het versturen van een uitnodiging alleen niet meer genoeg is. "Je moet de meeste mensen tegenwoordig aanspreken en vragen. Iedereen is druk en dan ontsnapt zo'n uitnodiging wel eens aan de aandacht. Soms heb je net te weinig deelnemers in een bepaalde categorie, waardoor je op zoek moet naar extra mensen. Als ze dan eenmaal meedoen, dan zie je toch het enthousiasme toenemen en dat is wat we willen bereiken.Het weer werkte uitstekend mee aan het finaleweekend.
Onder het genot van een drankje luierden de toeschouwers in het zonnetje en keken vol spanning naar mooie wedstrijden. Met name de zondag kende een paar mooie hoogtepunten, waaronder de finale HE5 en de mix GD7. Clubkampioen dit jaar werd Dennis de Jong. Voor volgend jaar is de organisatie optimistisch. Gesprekken met de leden hebben weer nieuwe ideeën gebracht om de indeling volgend jaar nog meer af te stemmen op de individuele wensen van de deelnemers. Het streven is een verbetering van het aantal deelnemers.

De organisatie wil tenslotte graag de sponsoren bedanken die de leuke attenties voor de winnaars ter beschikking hebben gesteld, te weten Bakkerij Stroet, Sprokkel Huuske, Bloem en Ethos. Sprokkel Huuske verzorgde bovendien heerlijke broodjes warm vlees aan het eind van de dag.