De folkloristische dansgroep Diekhookse Klumpkes had voor een sfeervolle creatie gezorgd. Foto: Jan Hendriksen.
De folkloristische dansgroep Diekhookse Klumpkes had voor een sfeervolle creatie gezorgd. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

'Diekhook in 't Lech' trekt dit jaar record aantal bezoekers

Borculo - In allerijl moesten er routeboekjes bijgehaald worden. De vrijwilligers van de Commissie 'Diekhook in 't Lech' konden de toestroom aan auto's zaterdagavond rond kwart over acht amper aan. Er ontstaat zelfs even een korte file bij de afslag op de Ruurloseweg naar Buitencentrum Kerkemeijer. Met meer dan 330 auto's was het de drukst bezochte avond van 'Diekhook in 't Lech'.

Door Jan Hendriksen

De Borculose buurtschap Dijkhoek stond vorige week van donderdag tot en met zondag maar liefst vier avonden letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. En met de volle maan aan de hemel leverde dat schitterende plaatjes op. De ruim vijfentwintig kilometer lange route voerde langs talloze verlichte woningen, boerderijen en objecten in de buurtschap. Ook bewoners van de aangrenzende buurtschappen verleenden medewerking. Hoewel niet alle panden in een gedeelte over 'Beltrums' grondgebied uitgelicht waren.

Ook zorgden enkele 'Diekhookse' verenigingen voor de nodige figuratie. Niet levend, maar de uitbeelding van de folkloristische dansgroep Diekhookse Klumpkes was bijna levensecht. 'Door knieperkes en oud papier hebben we veel dansplezier' was de creatieve bijdrage van de dansers aan de Kooihuisweg. De dansers waren perfect en sfeervol uitgelicht. Ook de creativiteit bij de familie Radstaak aan de Borculoseweg was groot. De varkenshouder 'scoorde' aan de achterzijde van zijn bedrijf aan de Wiechersweg onder het motto 'Wij hebben alles netjes op een rijtje'. De 'motte' had maar liefst vijftien biggen. Ook bijzonder was de doorgang door de ligboxenstal van de familie Ruesink/Harbers aan de Wiechersweg. De voornamelijk roodbonte koeien en jongvee keken op de slotavonden amper meer op van de grote toestroom van auto's die een kijkje kwamen nemen in hun 'woning'. Een grote straal water bij de Slinge aan de Ruurloseweg vormde ook een bijzondere bezienswaardigheid.

Zeer tevreden
Marloes Fleissner van de Commissie 'Diekhook in 't Lech' keek zondagavond zeer tevreden terug op de verlichtingsroute. "Vooral de toeloop op zaterdagavond was groot. We hebben meer routeboekjes verkocht dan vijf jaar geleden. We moeten alles nog evalueren. Maar we hebben alleen maar positieve reacties opgevangen."