Film Still Alice draait in week rond Wereld Alzheimer Dag

REGIO - 'Dementie kent geen leeftijd'. Met dit thema organiseert de Afdeling Achterhoek van Alzheimer Nederland dit jaar haar activiteiten in de week rond Wereld Alzheimer Dag. De keuze is dit keer gevallen op het organiseren van een filmmarathon met de film Still Alice. De organisatie is in handen van Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek,in samenwerking met de gemeente Aalten, Careaz en SZMK, Skopein en een aantal filmhuizen in de regio.

'Still Alice' gaat over Alice Howland, taaldocente aan een universiteit, gelukkig getrouwd en drie volwassen kinderen. Op haar 50e verjaardag merkt ze voor het eerst dat er iets met haar geheugen aan de hand is. Wanneerlater blijkt dat Alice de ziekte van Alzheimer heeft, slaat de paniek toe. Dit wordt zeer treffend in beeld gebracht, net als de momenten van verwarring en het geleidelijk vervagen van haar normale leven.

De film 'Still Alice'is te zien op de volgende data: dinsdag 22 september, Kulturhus, Dinxperlo, 19.30 uur; dinsdag 22 september Filmhuis Winterswijk, 21.00 uur; woensdag 23 september De Pol, Aalten 19.30 uur; donderdag 24 september De bibliotheek, Ruurlo 20.00 uur; vrijdag 25 september Het Hof, Borculo 20.00 uur; zondag 27 september Skopein, Winterwijk 13.30 uur.

De Wereld Alzheimer week wordt afgesloten met een middagvoorstelling op zondag 27 september om 13.30 uur in Servicetheater Skopein (kaartverkoop via theater Skopein, zie website www.skopein.nl). Voorafgaand aan deze voorstelling wordt u ontvangen met koffie/thee, gebak en nadien is er gelegenheid na te praten, onder het genot van een drankje. Alzheimer Nederland, afdeling Achterhoek is op alle locaties aanwezig met een informatiestand.


www.alzheimer-nederland.nl/achterhoek