Laura met haar medailles.
Laura met haar medailles. Foto: Kyra Broshuis

Drie medailles op EK Touwtrekken

Laura Oud Hengel succesvol in Belfast

Door Kyra Broshuis

EIBERGEN - De 25-jarige Laura Oude Hengel uit Eibergen heeft tijdens het EK Touwtrekken in Belfast, Noord- Ierland maar liefst 3 medailles in de wacht gesleept. Laura is lid van TTV Vios Bison in Beltrum, een vereniging die vaak hoge ogen gooit tijdens de nationale en internationale wedstrijden. Maar dat succes komt niet zomaar aanwaaien; Laura traint 3 tot 4 keer week.

Tussen de mannen

"Ik train elke week 1 keer met het nationale damesteam. De ene week moet ik daarvoor naar Renswoude en de andere week naar Holten. Daarnaast train ik ook nog twee keer per week bij mijn eigen vereniging in Beltrum. Daar ben ik de enige dame die actief mee traint.", zo vertelt de succesvolle touwtrekster. Dat ze als enige vrouw tussen de mannen traint, is voor haar geen probleem. "Nee hoor, dat vind ik helemaal niet erg. Doordat ik met de mannen train, krijg ik extra krachttraining en dat is alleen maar positief."

Touwtrekken is dan ook echt een hobby van de Eibergse. "Dat is het zeker. Ik doe het met veel plezier. In het dagelijks leven ben ik verpleegkundige bij Buurtzorg en verder ben ik druk met familie en vrienden. Touwtrekken is echt mijn grote hobby."

Dat ze zo succesvol zou zijn in Ierland, kwam ook voor haar als een verrassing. "Het was prachtig om 3 medailles te behalen. Ik heb twee keer zilver gewonnen, één keer met team Gelderswoude waar ik als gastspeelster meedeed in de 560 kg klasse en één keer met Koapman in de 520 kg klasse. Met het nationale Nederlandse team hebben we brons gewonnen in de 520 kg klasse. Het was een heel mooi toernooi, niet alleen om de medailles die we gehaald hebben maar ook om de ervaring. Je leert spelers kennen van over de hele wereld waar je vaak nog weer veel van kunt leren. Een mooie ervaring."

Vios Bison zeer succesvol

Laure was niet de enige succesvolle deelnemer aan het EK uit deze regio. Haar club, Vios Bison, won uiteindelijk zilver in de 680 kg klasse. Bij de strijd in de 640 kg klasse miste Bison op een haar na de bronzen plak. Rik Baak van de Beltrumse vereniging deed mee met het Nederlands team in de 680 kg klasse en werd daarmee tweede. Zijn clubmaat Teun Huirne streed mee in het Nederlandse team in de 640 kg klasse en werd daarmee zesde.

Al met al een prachtige score voor TTV Vios Bison op het EK in Ierland. Eerder dit jaar organiseerde de club het NK op eigen terrein en waren daarbij ook al zeer succesvol. Zowel in de 640 kg klasse als in de 680 kg klasse behaalden de spelers van de Beltrumse vereniging de eerste plaats.