Zomer in Gelderland groot succes.
Zomer in Gelderland groot succes. Foto:

Mariënvelde levert topprestatie!

Zomer in Gelderland

Marienvelde - Vroeg in de ochtend kon men al luisteren naar de eerste interviews op de de radio. Rond negen uur had het team zich verzameld bij Café de Tolhut voor een interview onder het genot van een kop koffie met krentenwegge. Om kwart over tien volgde de opdracht: Mariënvelde moest een ware Maria processie in scène zetten.

Het hele dorp was direct volop in actie en dat terwijl het team nog moest brainstormen over de invulling. Van alle kanten werden Mariabeelden, schilderijen, rozenkransen en kruizen aangedragen en een groot aantal vrijwilligers stroomde toe. Na de middag volgde de tweede teamopdracht: ga op zoek naar vijf 'heiligen' onder de dorpsinwoners.

De hele dag was er volop bedrijvigheid in het dorp, jong en oud hielpen mee om een topprestatie neer te zetten. Mariënvelde en omgeving liep uit, het publiek stroomde van alle kanten toe en bij de telling om zes uur hadden zich ruim 1100 mensen verzameld op het kerkplein. Presentatrice Angelique kwam op een combine door de poort voor een eerste aankondiging en na de reclame volgde de spectaculaire Mariënveldse parade. Het team werd voorgesteld en coach Rob glunderde gedurende de totale uitzending. Tijdens de scène verscheen Maria in een daadwerkelijk prachtige grot aan Bernadette en daarop volgde een kerkelijke processie met een swingende afsluiter. Aansluitend volgden de verhalen van de vijf 'heiligen' die de jury en het publiek zowel vermaakten als in ontroering brachten. De jury was enthousiast en dat bleek in de beoordeling. Ook de quiz was een succes en zo brachten de opdrachten van deze dag 901 euro op voor het goede doel: een sociale sofa voor bij het toekomstige BMV gebouw.