Aan de DEO-loop namen ruim 230 hardlopers deel. Foto: Jan Hendriksen.
Aan de DEO-loop namen ruim 230 hardlopers deel. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Mooie mix van deelnemers tijdens

36e DEO- hardloopwedstrijd

Borculo – Vol enthousiasme stonden ze zaterdag op de Platvoetsdijk in buurtschap Dijkhoek nabij het voetbalcomplex van Dijkhoek En Omstreken (DEO) aan de startstreep: ruim 230 hardlopers. Jong en oud. Getalenteerd maar ook de wat mindere hardloopgoden. Maar dat is ook juist de charme van de jaarlijkse DEO-loop. De hardloopcross trekt namelijk een mooie mix aan deelnemers.

Door Jan Hendriksen

Zaterdag was het alweer de 36e editie van deze hardloopcross door een groot deel van natuurgebied 't Galgenveld. Ooit door Fons te Plate en Herman Janssen op touw gezet om de voetballoze winterperiode van de Dijkhoekse voetballers door te komen. Er werden zelfs enkele jaren twee maal per jaar een DEO –loop gehouden. "Want ook aan het eind van de voetbalcompetitie in het voorjaar stond er een loop op de agenda. Maar dat is verleden tijd. We beperken ons nu tot alleen tot de winterstop", zo verklaart Bas Dibbelink net voordat de 'Kidsrun' over 2.1 kilometer van start gaat. Samen met Peter te Morsche, Wim Baks, Felix Sessink en Johan Schutte organiseert het vijftal als oud-voetballers van DEO alweer elf jaar het evenement. Zaterdag moest er opgebokst worden tegen hardloopwedstrijden in onder meer Almen en Borne. En ondanks dat er ook nog enkele Santa Runs in de regio plaatsvonden schreven zich toch nog 236 deelnemers in voor de loop.Presentator Ronald Schutte kon de elfjarige Niek Nijman uit Goor na 7.34 minuten alweer welkom heten bij de finishlijn. Met ruime voorsprong won de jonge getalenteerde atleet van Atletiekvereniging Goor de loop. Tweede werd Yorn Nieuwenhuis (9) uit Borculo en derde Noah Lampio (10) uit Lichtenvoorde. Als eerste meisje finishte Kim Littinkholt (13) uit Beltrum die de loop als voorbereiding meenam op de Beltrumse survival die op 10 januari plaatsvindt. Als een van de laatste maar zichtbaar niet met minder plezier finishte de negenjarige Tijmen Effting uit Ruurlo met in zijn kielzog opa Henk Haakmeester (62). "Een prachtige loop", zo was de reactie van Tijmen. Dat werd ook beaamd door de winnaar van de 5.1 kilometer, René Nijman uit Goor. Ja, inderdaad de vader van de jongste winnaar. Als oud-Borculoër was het wedstrijdterrein voor Nijman geen onbekend terrein. "Als oud-touwtrekker van TTV Heure renden we als warming-up ook voor door 't Galgenveld. Op de 5.1 kilometer gingen ook vader Jeroen (45) en zoon Justin (13) Brinke uit Borculo van start. Als leden van VV DEO natuurlijk gehuld in hun blauw – wit - rood gestreepte voetbalshirt. Justin was zijn vader net iets te snel af. In een deelnemersveld van 88 hardlopers eindigde Justin als tiende (22.33) en Jeroen als twaalfde (22.54). Gelijktijdig gingen de lopers over de drie van 5,1 of 10,3 en 14,1 kilometer van start: Op de 10.3 kilometer stonden onder meer Christiaan Effting (38) en Wilco Janssen (38) uit Ruurlo aan de start. Beide hardlopers zijn in voorbereiding op de halve marathon van Egmond aan Zee die begin volgend jaar op het programma staat. De loop over 10.3 kilometer werd gewonnen door Gerrit Dijkslag uit Aalten (38.31 minuten) en de 14.1 kilometer overtuigend door Remy Brunsveld uit Barchem (50.02 minuten).

Uitslagen
5.1. km: 1. René Nijman, Goor 19.07; 2. Robert de Jong, Eibergen 19.49; 3. Marcel Nijland, Zelhem 20.24. 10.3 km: 1. Gerrit Dijkslag, Aalten 38.31; 2. Thomas Konings, Groenlo 38.56; 3. Tjalling de Vries, Enschede 39.59. 14.1 km. Remy Brunsveld, Narchem 50.02; 2. Melchior van de Pol, Apeldoorn 52.47; 3. Niels Tamboer, Dinxperlo 55.12.