De apothekers Marc Kothuis (links) en Amir Karbor van Apotheek Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen.
De apothekers Marc Kothuis (links) en Amir Karbor van Apotheek Ruurlo. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Apotheek Ruurlo in voormalige schoenenwinkel

Ruurlo – Het was vorige week nog een beetje behelpen, maar vanaf deze week kan Apotheek Ruurlo als een volledig geoutilleerde apotheek haar cliënten van dienst zijn. Deze nieuwe apotheek in Ruurlo heeft zoals vorige week Achterhoek Nieuws meldde haar intrek genomen in het winkelpand aan de Dorpsstraat 21 waar tot augustus van dit jaar een schoenenwinkel was gevestigd.

Door Jan Hendriksen

De beherend apotheker van Apotheek Ruurlo is Marc Kothuis (58) uit Lichtenvoorde. Een ervaren apotheker die ook in Lichtenvoorde en Groenlo apotheken heeft geleid. Hij zal samen met collega apotheker Amir Karbor (37), eigenaar van Apotheek Koeweide in Aalten, de nieuwe Ruurlose vestiging met enthousiasme gaan leiden. De nadruk ligt op kwaliteit in de vorm van een zorgvuldige medicatiebegeleiding en deskundig advies maar ook klantgerichtheid zoals korte wachttijden, privacy en professioneel personeel. "Want daar is naar ons idee behoefte aan in Ruurlo. En toen dit winkelpand aan de Dorpsstraat werd aangeboden, hebben we gezamenlijk besloten om een nieuwe apotheekvestiging in Ruurlo te starten op een A-locatie in het centrum van het dorp", zo verklaart Amir Karbor. Overschrijven naar deze apotheek is heel gemakkelijk. Marc Kothuis: "Men is volkomen vrij welke apotheek men kiest. Iedereen kan zich bij ons inschrijven aan de balie of het overschrijvingsformulier downloaden van de website www.apotheekruurlo.nl. Wij schrijven u dan bij onze apotheek in en vragen uw medicatiedossier op bij de oude apotheek. Wijgeven bij de huisarts door dat u bij Apotheek Ruurlo bent ingeschreven. U hoeft de wijziging evenmin door te geven aan uw zorgverzekering. De geneesmiddelen worden vergoed zoals u gewend bent." Recepten van de huisarts en/of specialist kunnen direct door worden gestuurd naar de apotheek. De directe koppeling tussen de huisarts en Apotheek Ruurlo wordt in de loop van deze week opgeleverd. Bent u nog niet ingeschreven bij apotheek Ruurlo? Ook dan kunt u bij ons uw medicijnen ophalen. Vraag uw huisarts om het recept direct naar Apotheek Ruurlo te versturen of vraag uw huisarts het recept uit te printen en lever het recept in bij de apotheek. Voor de medicatiebewaking is het vaak het meest veilig en praktisch om u in te schrijven bij één apotheek. Deze apotheek houdt uw medicijnen bij en controleert of alle medicijnen samen gebruikt kunnen worden", zo verklaart Marc Kothuis.
Apotheek Ruurlo is van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur geopend en telefonisch bereikbaar via 0573 763783. Het e-mailadres is info@apotheekruurlo.nl. Buiten openingstijden kan men voor spoedgevallen terecht bij de Gelre Apotheek in de hal van het Gelre Ziekenhuis in Zutphen. Daar is ook de huisartsenpost van de Ruurlose huisartsen gevestigd. In het geval men niet zelf naar de Gelre Apotheek kan en er ook niemand gevonden kan worden om de spoedmedicijnen daar te halen, bestaat de mogelijkheid om medicijnen kosteloos thuis te laten bezorgen. Daarnaast kan men op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 16.00 uur terecht bij de Mediq apotheek in Borculo. Info: www.apotheekruurlo.nl.