Dine Bakker ontving van burgemeester Joost van Oostrum een prachtig boeket bloemen. Foto: Jan Hendriksen.
Dine Bakker ontving van burgemeester Joost van Oostrum een prachtig boeket bloemen. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Dine Bakker is 101 jaar

Borculo – "Daar zijn we weer." Met deze spontane humoristische woorden begroette burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland vorige week woensdagmiddag mevrouw Dine Bakker-Thijsen op haar ruime woonkamer in woonzorgcentrum Careaz J.W. Andriessen in Borculo. De geboren Needse vierde donderdag 17 december namelijk haar 101-jarige verjaardag. Ook tijdens de eeuwviering bracht de burgemeester een bezoek aan Dine. En evenals toen kwam de burgervader met een prachtig boeket bloemen aanzetten.

Door Jan Hendriksen

"Het was één van de gezelligste bezoeken aan een honderdjarige", zo vertelt Van Oostrum terwijl Dine's dochters Janny en Bettie de bos bloemen op een vaas zetten en de burgemeester met hun moeder op de foto vereeuwigen. En inderdaad. Humor staat nog steeds hoog in het vaandel bij Dine, ondanks dat het gehoor haar wat in de steek laat. Dine werd in 1914 in Neede aan de Oudestraat geboren, waar ze tot 2003 woonde. In het verleden werkte ze als jong meisje bij de Needse jam fabriek en later in de textielindustrie. En ook stak ze de mouwen flink uit haar mouwen als interieurverzorgster, zoals dat tegenwoordig met een mooi wordt genoemd. Ze werkte bij enkele Needse families. Fietsen met haar man was altijd een van haar grootste hobby's in het verleden. Op zondag naar de Holterberg, Varsseveld of Silvolde. Er werd heel wat afgepeddeld. Ook puzzelde Dine veel en was ze actief voor het kerkkoor Sursum Corda in Neede. Ze vertoeft met veel genoegen in het Andriessenhuis, na het overlijden van haar tweede man. Zondag vierde Dine in haar woonkamer haar verjaardag in het bijzijn van onder meer haar twee dochters, schoonzoon, 3 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen.