Ernst en Wilgar Marsman in hun nieuwe kaaswinkel. Foto: Joke Stomps.
Ernst en Wilgar Marsman in hun nieuwe kaaswinkel. Foto: Joke Stomps. Foto: Jan Hendriksen

Ernst en Wilgar Marsman openen biologische

kaaswinkel Kaas & Meer in Ruurlo

Ruurlo – De Ruurloërs Ernst en Wilgar Marsman openen 18 december aan de Zuivelweg een biologische kaaswinkel in Ruurlo: genaamd Kaas & Meer. Een deel van het pand wordt ingericht voor de kaasgroothandel Naturion Food die Ernst Marsman per 1 januari gaat exploiteren. De kaaswinkel Kaas & Meer is op vrijdag van 8.30 tot 18.00 uur en zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur geopend.

Door Jan Hendriksen

Nu ongeveer een jaar geleden kwam Ernst Marsman (59) in contact met een ondernemer uit Gelselaar welke aangaf zijn bedrijf 'Naturion' van de hand te willen gaan doen. "Het was een ontmoeting op het juiste moment. Mijn vrouw Wilgar en ik waren beiden toe aan een nieuwe uitdaging. Gezien onze interesse voor de biologische voedingsmarkt was dit een prachtige kans. Bovendien bleek de biologische voedingsmarkt een enorme groeimarkt te zijn waar de komende jaren nog veel mogelijkheden liggen", zo verklaart Ernst. Naturion haalt zelf kaas af bij de verschillende boeren in Nederland en levert zelf af bij haar klanten. Dit betekent dat je de ene dag met de boer in de stal staat te praten over zijn dieren en de productie van zijn kaas en de volgende dag het product verkoopt aan de biologische winkelier die op markten, in bio-winkels en bio-boerderijen de kaas weer verkoopt. Na aantal gesprekken met deze ondernemer en wat meereis routes om de klanten en leveranciers te leren kennen, besloot Ernst om per 1 juni zelf te gaan werken onder de naam Naturion Food.
De toevoeging Food is gedaan om naast biologische- en boerenkaas meer producten te kunnen importeren en te verkopen. Nog steeds halen we zelf direct bij de boer onze kazen af en leveren we tweewekelijks onze klanten in Nederland en met name Nord-Rhein Westfalen in Duitsland. Hierdoor houden we een goed contact met onze leveranciers over wat er beschikbaar is en met onze afnemers omtrent de vraag van de consument", aldus Marsman. Aangezien de samenwerking goed verliep en er steeds meer taken van de huidige eigenaar werden overgenomen kwam beiden tot de conclusie het bedrijf over te doen per 1 januari 2016. Ernst Marsman: "Dit was het moment om naar een locatie in Ruurlo te zoeken om daar de groothandelsactiviteit voort te zetten en uit te breiden".

Samenwerken
In deze zoektocht werden diverse locaties en panden bekeken. Het pand aan de Zuivelweg 7 in Ruurlo bleek een goede locatie en we kwamen tot de beslissing om hier naast de groothandels activiteit eveneens een kaaswinkel te gaan opstarten. "Hier kunnen we onze wens om samen te werken, zelfstandig te zijn en eerlijke, gezonde en vooral lekkere voedingsmiddelen te verkopen waar maken", zo verklaart Wilgar (59) die de kaaswinkel gaat runnen.

Onderscheidend
Kaas & Meer verkoopt biologische koemelk, geiten- en schapenkaas in diverse leeftijden en smaken. Daarnaast een assortiment Noord-Hollandse Boerenkaas in verschillende leeftijden en smaken. Deze kazen worden allen gemaakt op eigen bedrijven met melk van eigen koeien en dragen het keurmerk Boeren, Bio of Demeter. Daarnaast vind men bij Kaas & Meer diverse kaas gebruiksvoorwerpen, biologische delicatessen, biologische wijnen, Portugees- en Spaans aardewerk en kan men hier een fraai kaasgeschenk laten samenstellen naar eigen wens. Voor meer informatie: www.naturionfood.com en www.kaasenmeerruurlo.nl. Voor aanbiedingen en extra openingstijden tijdens feestdagen zie advertentie en folder.