Lucky Luke en De Daltons zorgden zondag tijdens de Reurlse Winterdag voor veel interactie met het publiek. Foto: Jan Hendriksen.
Lucky Luke en De Daltons zorgden zondag tijdens de Reurlse Winterdag voor veel interactie met het publiek. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Reurlse Winterdag gezellig druk

Ruurlo – Wat hoort er bij de winter, snert natuurlijk. Naar de mening van de 'Snertwieven' Catharina en Grietje ontbrak deze winterse lekkernij vorig jaar nadrukkelijk op de Reurlse Winterdag. En dat kon absoluut niet. Zondag hadden beide 'Reurlse wieven' daarom aan het Julianaplein een tentje ingericht waar verse heerlijke goedgevulde snert te koop was, met roggebrood. De lekkernij vond dan ook gretig aftrek bij het langs schuifelende Winterdagpubliek tijdens de achttiende editie van de Reurlse Winterdag. Beide dames waren aan het eind van de middag dan ook bijna helemaal 'los'.

Door Jan Hendriksen

Aan de formule van de Winterdag had de speciale Winterdagcommissie onder auspiciën van de Ruurlose Ondernemers Vereniging niet veel getornd. Theatergroep Familie Raaf zorgde voor de meeste interactie met het publiek. De striphelden uit het wilde westen Lucky Luke en de Daltons zorgden op hun stelten voor een menige glimlach en de nodige 'high five's' bij de jeugd. Vrolijke cowboys van heel klein tot heel groot deden een beetje stout op deze zonnige en droge Winterdag. Lucky Luke was ongeveer het eerste kostuum van Walter Raaf dat hij gemaakt had op de kunstacademie in Enschede. Elk jaar wordt de act enkele keren vertolkt. Nieuw uit het atelier waren zondag echter de vier figuren van De Daltons. Prachtig waren ook de carols van het kleinkoor Second Edition uit Lichtenvoorde. Werd de dertien leden tellende zanggroep vorige week tijdens Let it Snow om Lichtenvoorde diverse malen overstemt door swingende muzikanten. Zondag kwam de groep als 'Charles Dickenskoor' volledig tot zijn recht in het Ruurlose dorpscentrum.


Lees verder op pagina 3