Met een stick in de hand het ijs op, bij De Scheg. Foto: PR
Met een stick in de hand het ijs op, bij De Scheg. Foto: PR Foto: Foto: PR

Vrienden voor Streektaal los met 't Trio Höllenboer

Regio - Trio Höllenboer bekend van ''t Busje komt zo!' bestaande uit Gerard Oosterlaar, Bas van der Toren en Hans Nieuwenhuis., Het trio brengt vrijdagavond 20 november bij Hotel Stegeman in Laren op uitnodiging van de Vrienden van de Streektaal veur Lochem en umgeving een avondvullend programma.

Het wordt een afwisselend programma met vooral satirische liedjes, begeleid op gitaar, sketches en conferences in 't Sallands dialect. Ze weten mensen te enthousiasmeren.Ook niet leden, zijn van harte welkom. Aanvang van de avond is om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). De kosten voor deze avond bedragen vijftien euro inclusief een kopje koffie/thee bij binnenkomst en een consumptie in de pauze.


www.streektaalvrienden.nl


Borculose Kids on Ice

BORCULO - De Borculose IJsclub houdt ook dit jaar weer in samenwerking met de Sportfederatie Berkelland vier schaatsmiddagen op de ijsbaan in Deventer voor leerlingen van de basisscholen in Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en wel voor groep 7 en 8. Inmiddels zijn er al twee woensdag-middagen, twee bussen met in totaal 112 kinderen en zes vrijwilligers voor de begeleiding, naar De Scheg geweest.

De kinderen zijn dol enthousiast en hebben al veel geleerd zoals remmen, glijden en slalommen. Dit alles onder leiding van deskundige trainers van de KNSB. De ijsclub hoopt dit schaatsgebeuren ook de komende jaren te kunnen continueren, evenals het openstellen van haar eigen ijsbaan. Daarom staan de bestuursleden deze weken weer met de abonnementen op de stoep.
De prijzen van de abonnementen zijn al jaren op hetzelfde niveau en wel een juniorkaart (tot 17 jaar) kost 3 euro, een seniorkaart kost 5 euro en een gezinskaart (alle kinderen binnen het gezin tot 17 jaar inbegrepen) kost 10 euro. Abonnementen zijn alleen in de voorverkoop te koop. Het is handig dat de abonnementshouders contant geld klaarleggen, want pinnen kan niet. Het gras en de bladeren op het ijsbaanterrein zijn vorige week verwijderd en op zondag 22 november zet het bestuur de baan 'onder water'. De jaarlijkse ledenvergadering vindt plaats op maandag 7 december in Café -Restaurant Peters. De Borculose IJsclub is klaar voor de winter.


Muzikale reis

BORCULO - The Great Charm geeft op 20 november een feestelijk concert in de Weemhof in Borculo. Het concert wordt georganiseerd door Stichting de Weemhof Borculo.

The Great Charm bestaat uit: Gudrun Herb, blokfluiten, Baldrick Deerenberg, blokfluiten, Frank Wakelkamp, viola da gamba en cello en als extra gast Pauline Schen­ck, clavecimbel. Vier musici, die hun sporen al verdiend hebben als solisten in bekende ensembles als het Huelgasensemble, Collegium Vocale Gent, Anima Eterna en Les Musiciens du Louvre, blijken elkaar op het podium enorm te inspireren.

De combinatie blokfluiten met gamba, cello en clavecimbel geeft ongekende mogelijkheden: zo ontstaan programma's met muziek van de vroege Middeleeuwen tot de 21e eeuw.

Liefde voor de muziek staat voorop. Geïnspireerd door historische instrumenten bouwt Baldrick Deerenberg voor elke compositie passende fluiten, daarbij maakt een metertje meer of minder niet uit. Ook het wisselen van gamba naar cello gebeurt moeiteloos.
Op het programma staan werken van J.S. Bach, Dario Castello, Girolamo Frescobaldi en anderen. Het concert begint om 20.00 uur in de Weemhof, Weemhof 5 in Borculo. Kaarten kosten 15 euro en zijn vooraf te bestellen via deweemhof@stuyt.nl.

The Great Charm. Foto: PR
The Great Charm. Foto: PR