Dit jaar speelt de revue van Jong Gelre Ruurlo zich af in de levendige Amsterdamse Jordaan. Foto: PR.
Dit jaar speelt de revue van Jong Gelre Ruurlo zich af in de levendige Amsterdamse Jordaan. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Jong Gelre Ruurlo presenteert revue 'Boter bij de vis' vanuit de Jordaan

Ruurlo - Dit jaar speelt de jaarlijkse revue van Jong Gelre Ruurlo van Plattelands Jongeren Gelderland zich af in de levendige Amsterdamse Jordaan. De hoofdpersonen Bea, Ans en Jo komen in de revue 'Boter bij de vis' in de meest bijzondere situaties terecht door onder andere hun uitgesproken persoonlijkheden. Jong Gelre Ruurlo brengt de revue komend weekeinde in zaal De Keizerskroon drie maal op de planken: vrijdagavond 20 november en zaterdagmiddag en –avond 21 november.

Door Jan Hendriksen

Maandenlang hebben de leden van Jong Gelre Ruurlo hard gewerkt om er een spetterende revue van te maken waarbij zang, dans, film en toneel op een humoristische manier in elkaar verweven zijn. De revue is dit jaar ook weer geschreven door Martijn Fokkink, Sebastian Hulshof en Mark Freriks, dit alles onder leiding van regisseuse Irene Smeets. De dans wordt verzorgd door de dansgroep van Linda Klein Wassink en de zang door Karin Hukker en Ester Wiegerinck. De zangeressen nemen de bezoekers mee van de Amsterdamse grachten naar een stukje romantiek.

Decourbouwers
De decorbouwers hebben een vernieuwde opzet van het podium gecreëerd wat zorgt voor een extra bijzondere beleving tijdens de revue in de Amsterdamse Jordaan.

Ook dit jaar zal er tijdens de revue een korte film worden getoond. De film is op diverse locaties in het land opgenomen en volgt één van de personages uit de revue. De eerste voorstelling van de revue 'Boter bij de vis' vindt vrijdagavond 20 november in zaal De Keizerskroon plaats, aanvang 20.00 uur. Zaal open om 19.30 uur. Zaterdag 21 november is er een speciale middagvoorstelling voor alle ouderen uit Ruurlo.
Deze voorstelling is voor 65+ gratis toegankelijk en begint om 14.00 uur. Zaterdagavond begint de voorstelling op 20.00 uur.

Voorverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop te reserveren bij De Keizerskroon, tel. 0573 451416 of via de Facebookpagina 'Jong Gelre Ruurlo' en via het e-mailadres revuejonggelre@gmail.com.

De kaarten kosten acht euro. Om teleurstelling te voorkomen raad Jong Gelre Ruurlo aan om kaarten te reserveren.