56 kinderen namen deel aan het klimmen in het Klimbos Ruurlo. Foto: PR.
56 kinderen namen deel aan het klimmen in het Klimbos Ruurlo. Foto: PR. Foto: PR

Cavia's terug op tentoonstelling BPKV

BORCULO - In het weekend van 20 november houdt de Borculose Pluimvee en Konijnenfokkers Vereniging uit Borculo weer haar jaarlijkse open tentoonstelling. Dit jaar zijn, na vijf jaar afwezigheid, ook cavia’s weer op de tentoonstelling te bewonderen. Zij zullen naast de hoenders, dwerghoenders, konijnen, duiven en sier-watervogels, manege Groot Landeweer aan de Oude Diepenheimseweg in Geesteren bevolken. Er zijn al 671 aanmeldingen binnengekomen. Hiermee wordt het aantal deelnemers van vorig jaar overschreden.

In totaal zijn er 12 keurmeester, die op vrijdag de inzendingen beoordelen en bepalen welke dieren de mooiste van de show zijn. Voor de bezoekers staan de resultaten keurig vermeld in de tentoonstellingscatalogus die bij aanvang van de show beschikbaar is.

De tentoonstelling is op vrijdag 20 november geopend van 19.30 tot 22.00 uur, zaterdag 21 november van 10.0 tot 19.00 uur en zondag 22 november van 10.00 tot 16.00 uur.


Corine Naranji te gast bij Vrouwen van Nu

BORCULO - Op 19 november is er ledenavond van de Vrouwen van Borculo. Die avond wordt er een lezing gegeven door Corine Naranji over Farah Dibah, de laatste keizerin van Perzië. De lezing gaat vergezeld met de projectie van foto's uit het leven van Farah Dibah.

Corine Naranji had de eer om Hare Majesteit in Parijs te ontmoeten. Zij zal hier over vertellen. Zij gunt de dames van Vrouwen van Nu een inkijk in de cultuur en geschiedenis van het voormalige Perzië. Aanvang : 19.45 uur bij C.R. Peters, Steenstraat 7. Niet leden zijn ook welkom. Entree is 5 euro.


Jeugd uit Barchem in de touwen in Klimbos

BARCHEM - De laatste activiteit van het jeugdbestuur van vereniging Contact Barchem voor 2015 werd zaterdag 7 november gehouden. Op de agenda stond het klimmen in Klimbos Achterhoek in Ruurlo. Eigenlijk was het klimbos al gesloten voor dit jaar, maar speciaal voor de jeugd uit Nettelhorst en Barchem ging het nog één keer open. De opkomst was groot. Er waren 56 kinderen die wilden klimmen.

Samen met tien begeleiders werd uitleg gegeven. Een heel aantal kinderen had al wel eens geklommen maar de drie goed opgeleide begeleiders namen geen risico. Na vijftien minuten werden de kinderen in drie groepen verdeeld en begonnen zij hun avontuur door het bos. Onderweg stonden een aantal mensen van het jeugdbestuur met koffie, thee, frisdrank en vers gebakken cake. Maar de kinderen hadden weinig tijd want er moest geklommen worden. Gelukkig waren veel ouders komen kijken en die lieten het zich goed smaken. Zeker de vrije val van ongeveer zeventien meter viel zeer in de smaak. Om 17.15 uur kregen de kinderen (het was inmiddels al donker) de opdracht om te stoppen. Voor volgend jaar is de agenda nog niet bekend. Jeugd kan zelf aangeven wat ze graag wil doen. De ouders mogen dat natuurlijk ook en dat kan op: jeugdcommissiebarchem@gmail.com, maar ook via Facebook en Instagram. Het jeugdbestuur van vereniging Contact Barchem organiseert vier keer per jaar voor de jeugd uit Nettelhorst en Barchem unit 4 en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs een activiteit.